Divat

A tavasz legtrendibb mintái: a virágos, a pöttyös, a trópusi és a csíkos

2020.03.11. I 07:00
Máté Ildi stylist előző cikkében megmutatta, mik lesznek a tavasz legmenőbb darabjai, most pedig a mintákon a sor!  A 2020-as tavaszi-nyári ruhákon megjelennek a virágok, a pöttyök, a trópusi minták és a csíkok. A hatvanas évek divatirányzatának beköszöntével a pöttyös előtérbe kerül, a kockásat pedig kiüti a csíkos. A dzsungel növény- és állatvilága is visszakerül a ruhákra, az etno stílus hímzett, csipkés és fodros ruháiban pedig romantikus hangulatban várhatod a tavaszt. 
Elegáns virágok

A sötét alapon lévő virágminták a szezon nagy kedvencei lesznek. Minden hosszúsághoz - minitől a földig érőig -, minden szabásvonalhoz – egyenes vonalútól az A vonalúig - és minden stílushoz  - az irodaitól a romantikusig - kiválóan passzolnak a virágok. Nincs más teendőd, csak kiválasztani azokat a darabokat, amik legjobban illenek hozzád és virágba borítani a ruhatáradat!
Pöttyös

A pöttyös minta a nőiességet és a játékosságot egyaránt magában hordozza. Amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a minta optikailag meg tudja változtatni a testalkatunkat: az apró pöttyös ruha slankít, a nagy pöttyös erősít. Ne csak a klasszikus fekete-fehér pöttyökben gondolkodj, bátran használj élénkebb színeket is! 
Előnyös csíkozás

A csíkos az idei évben nagy sláger lesz, legyen az ruhán, pólón, blézeren, blúzon vagy nadrágon. Jelen esetben is vonatkoztass el, a fekete-fehér vagy a „matróz” csíkostól! Válogass kedvedre a színes csíkos darabok között! A merész színekben pompázó darabokban egyből jobb lesz a kedved is.  Az optikai hatásra itt sem árt figyelni, a hosszanti csíkozás nyújtja, a keresztben csíkos szélesíti az alakot.
Trópusi minták

A szafari trend időről-időre visszatér a divatba, talán azért is, mert a természetességet közvetíti. A nőiesség, a vagányság és drámai stílus is megjeleníthető általa. A natúr színek és a dús mintázatok egyaránt jellemzők a trendre. Amik 2020 tavaszi-nyári ruháin biztosan megjelennek majd, azok: a pálmalevelek, az egzotikus virágok és állatok, valamint az afrikai és a népi motívumok is.
Máté Ildikó stylist írása