Divat

Régiből újat! Így lesz menő a ruhatárad idén tavasszal

2020.03.02. I 09:27
A 2020-as tavaszi trend megtartott jó néhány népszerű divatirányzatot, így ahhoz, hogy szettjeid a legmenőbbek legyenek, nem kell mást tenned, mint a meglévőket egy-egy darabbal kiegészíteni és kreatívan kombinálni. Továbbra is hódít a retró, úgyhogy íme az első jó tanács: ne dobj ki semmit!
Továbbra is népszerű marad a retró vonal: a '60-70-es évek irányzatát a nőies fazonok és klasszikus minták jellemzik. A '80-90-es éveket pedig az extravagáns stílus képviseli. Tehát:

ne dobj ki semmit, ami régi!

Ha már itt tartunk, nyugodtan nézz be az anyukád vagy a nagymamád szekrényébe; simán rábukkanhatsz néhány eredeti, klasszikus darabra.

Jó hír, hogy tavasszal is hordhatod az őszi trend meghatározó darabjait, vagyis a műbőr szoknyát és nadrágot. Maradnak még a garbók, a sálgalléros ingek és ruhák, a bő szárú nadrágok, és visszamerészkednek a ruhatárunkba a csípőnadrágok is. Továbbra is divatosak a '60-70-es évekből visszaköszönő horgolt és kötött darabok. Ezek mellett pedig hódítanak a '80-as évek vagány stíluselemei: a csillogó, fényes anyagok, lakkhatású darabok, valamint a hangsúlyos váll- és ujjszabások.

Az pedig egészen biztos, hogy lapul néhány blézer a szekrényedben, amit az utóbbi időben nem hordtál. Most újra eljött az idejük, kombináld őket kreatívan!

Blézerek

A blézerek és nadrágkosztümök már a hatvanas évek óta jelen vannak a mindennapjainkban. A 2020-as tavaszi trend viszont nemcsak az irodai darabokat, hanem a lezserebb fazonú blézereket is divatba hozza. Rengeteg variációban lesznek jelen a következő szezonban a neon színű, virágos, fodros, díszített, flitteres és puffos ujjú darabok. Meglévő ruhatáradat felfrissítheted egy-egy különlegesebb darabbal!
Bőrhatás

A bőrhatású ruhadarabok tavasszal is folytatják hódító útjukat. Puha és kényelmes viseletet nyújtanak, melyben egész évben komfortosan érezheted magad. A színek terén a sokoldalúság lesz jellemző, hiszen nem korlátozódnak kizárólag a barnára és a feketére, hanem kék, sárga, piros és zöld színekben is pompáznak majd a boltok polcain.
Hangsúlyos részletek

A '80-90-es évek lázadó, drámai hatású, lezser és túlméretezett darabjai 2020-ban egy kis változtatással, de hasonló vizuális élménnyel kerülnek elő. Az eddigi puffos vállak idén kicsit szűkebbek lesznek, és kézfej felé bővülő irányt vesznek. Ezek a merész részletek az elegáns ruhadarabokon is visszaköszönnek. 
Csillogás

A csillogó, metálos fényű ruhák szinte örök darabok! Soha nem mennek ki a divatból, de most különösen nagy figyelemnek örvendenek. Érdemes a hétköznapi viseletbe is becsempészni egy kis csillogást, akár csak egy szoknya vagy blúz formájában.

Hidd el, ezekben a ruhadarabokban minden tekintet rád fog szegeződni! 
Szexi horgolt

Elő a horgolótűkkel és nosztalgiázzunk, ugyanis a '60-70-es évek kézzel készült ruhái újra teret kaptak! A horgolt, kötött vagy hímzett holmik a tavasz-nyár meghatározó trendjei lesznek.
Következő cikkünkben azokról a mintákról lesz szó, amiket nem szabad kihagynod, hogy igazán trendi legyél tavasszal is!

Máté Ildikó stylist írása