Cilivel együtt a karácsony is visszatér

2019.12.19. I 19:00
Habár a múlt heti adás végén nem tudhattuk hova tűnhetett Esztergályos Cecília, viszont mostanra előkerült a művésznő, aki csak egy kicsit lelépett szolizni. Miután az OLD(S)COOL csapata rendezte sorait, máris a segítségére sietett egy olyan fiatal anyukának, aki nem szereti a karácsonyt. 
A múlt heti adás végén láthattuk, hogy Esztergályos Cecília eltűnt a konditeremből. Bay Éva és Karda Bea a keresésére indult, utóbbi nagylelkű felajánlást is tett, hiszen aki segít Cili megtalálásában dedikált CD-t kap tőle. 
Nem sokkal később megérkezett Cili, az őt ábrázoló plakáttal a kezében. Később kiderült, hogy igazából csak egy kicsit lelépett szolizni. 
Miután újra egyesült a nagy csapat megérkezett a legújabb videóüzenet, amelyben segítséget kérnek tőlük. Dorka egy fiatal anyuka, aki minden évben görcsösen áll a karácsonyhoz, úgy érzi ekkor muszájból kell bizonyos dolgokat megcsinálnia. Nem szereti azt a képmutatást sem, amit szerinte ilyenkor az emberek mutatnak. 

Bay Éváékat meglepte, hogy valaki ennyire ne szeresse a karácsonyt. Esztergályos Cecília pedig úgy reagált: én sajnálom őt, kicsit szegény lelkileg, mert a karácsonynál szebb ünnep nincs. Cili azt szokta mondani, az a jó, ha mindennap karácsony, mert az kell, hogy mindig szeressük egymást. 

Karda Beáék először gyerekeket hívtak vendégségbe, hogy elmondják Dorkának mit jelent számukra a karácsony. Dorka egy három hónapos kislány édesanyja, így nem is meglepő, hogy ragyogott a szeme a gyerekeket hallgatva. A fiatal nőnek jó volt látni, azt fantáziavilágot, amit a gyerekek teremtettek és kiemelte azt is, látszik rajtuk mennyire komolyan veszik a karácsonyt. Mivel nemsokára ő is átérezheti ezt, ha nagyobb lesz a lánya, ezért megpróbál változtatni álláspontján. 

Elmondta, lánya és férje kedvéért megpróbál többet tenni az ünnepért, főleg, ha rajtuk látja majd az örömöt emiatt. 

Habár Dorkában sok minden változott a gyerekek hatására, Bay Éváék itt nem álltak meg és közösen készítettek karácsonyi édességeket is. Ilyen az a konyha, ahol Bay Éva a séf és Karda Bea a kuktácska: 
Dorka a közös süti sütés és a karácsonyfa díszítés során elkezdett máshogy tekinteni a szeretet ünnepére. Már nincs benne indulat, sem rossz érzések, hogy valamit muszájból kell csinálnia. Szinte már várja is a karácsonyt, főleg azért, hogy láthassa kislányán a boldogságot. 

A műsor végén üzentek az OLD(S)COOL csapatának azok, akiknek korábban segítettek. Elmondták, hogy megfogadták azokat, amiket tanácsoltak nekik és sok változást tudtak eszközölni ezáltal életükben.