Reality

Esztergályos Ciliék egy sármos fiatal edzőre vetettek szemet

2019.12.12. I 19:08
Egy túlsúlyos fiatal lány, egy szőke herceg az edzőteremben és az örök optimista trió: Cili, Éva és Bea. A kérdés már csak az, hogy mi sül ki ebből! Az OLD(S)COOL legfrissebb adásában a csapat fitneszszettet húzott, és az egészséges életmód útjára segített egy túlterhelt, stresszevő diákot, Babettet.
A 22 éves lány szeretne életmódot váltani, ugyanis 5-6 éve súlyfelesleggel küzd. Két éve úgy tudja, hogy kialakuló félben van nála az inzulinrezisztencia, ami nehezíti számára a fogyást. Jelenleg tanul, a Corvinus hallgatója, könyvelő gyakornokként dolgozik, illetve érettségi felkészítőket is tart. A fő problémája, hogy nehezen tud időt szakítani magára.

„Hát, ez egy kedves lány” – jelentette ki Cili, és a trió többi tagja is egyetértett. „Én egy hét alatt lefogyasztanám” – tette hozzá a művésznő. „Hirtelen nem jó fogyni gyerekek! Fokozatosan!” – szólt közbe Bea. Arra a következtetésre jutottak, hogy Babett étellel vigasztalja magát, és az evésből merít energiát a zsúfolt hétköznapokon.

„Babett problémája annyi, hogy rengeteg dolga van, saját magával nem tud foglalkozni, ezért mi elhatároztuk, hogy találkozunk vele” – mesélte Cili a kameráknak, majd elindult Éváékkal, hogy személyesen is megismerhessék új pártfogoltjukat. A randevút egy olyan helyre beszélték meg, ahol még a legedzettebbek is elcsábulnak: egy cukrászdával összevont édességboltba hívták Babettet. „Megigéztek ezek a sütemények engem is” – vallotta be Cili, majd nem sokkal később el is csábultak, és gyermeki énjüknek is kedveztek. Előkerültek a lufik és egy unikornis fejet is leakasztottak valahonnan:
Nem sokkal később Babett is befutott, akiről rögtön kiderült, hogy nem édesszájú. Cili arról kezdte kérdezni, hogyan étkezik egy átlagos hétköznapon. A probléma hamar kibukott, a lány péksüteményekkel és vaníliás-mogyorós lattéval kezdi a reggelt. Ezután rátértek arra, hogy pontosan mikor kezdett el hízni. Babett hiába sportolt, egy sérülés miatt ki kellett maradnia az edzésekről. „16 éves koromban röplabdáztam és íjászatra jártam, ezt így párhuzamosan csináltam körülbelül egy évig, viszont sajnos ínhüvelygyulladást kaptam a bal kezemben” – mesélte az egyetemista. Később endokrinológusnál is járt, aki azt mondta, hogy Babett hajlamos az inzulinrezisztenciára, és 160 gramm szénhidrát diétát javasolt neki. A lány nem fogadta meg az orvos tanácsát, mert ahogy fogalmaz, nem találja az időt és az energiát ahhoz, hogy betartsa a diétát. Ennek ellenére zavarja a súlya, úgy gondolja, 25-30 kilót kéne ledobnia. „Az egészség az első Babett!” – reagált a hallottakra Bea, aki szerint az első feladat, hogy teljes kiőrlésű élelmiszerekre váltson a lány. „Meg este, hogy ne egyél” – tette hozzá Cili.

„Lelkileg téged hogy érint ez, hogy kicsit túlsúlyos vagy?” – kérdezte Éva. Babettet nem a külseje zavarja, megtanulta, hogyan takargassa el a kényes területeket. Az egészségére szeretne vigyázni, ezért fordult Ciliékhez.

„Nem lehet igaz, hogy ezért nem tud sportolni, mert fáj a csuklója! De ő minden mögé bebújt, hogy ne kelljen semmi testmozgást végeznie” – fejtette ki a véleményét a kameráknak Cili. A csajokkal arra a következtetésre jutottak, hogy lelki oka van Babett problémájának. A megoldást abban látták, ha keresnek egy fiatal, jóvágású szakembert egy fitneszteremben. Nem is teketóriáztak, nekiálltak edzeni, majd levezetésként gumilabdákon pattogtak:

Váratlanul kiszúrtak egy helyes szőke edzőt, akivel addig szemeztek, míg végül odalépett hozzájuk.
Schönekker Laci személyi edzőként mutatkozott be, aki a trió nagy szerencséjére táplálkozási tanácsadó is egyben. Beának különösen szimpatikus volt Laci, azt mondja, ha 30 éves lenne, szívesen menne vele randira, mert nagyon kedves a kisugárzása.

Az OLD(S)COOL-nagyik ezután leültek átbeszélni Babettel, hogy hogy érdemes elindulnia az egészséges életmód útján. A lány tartozott nekik egy vallomással arról, hogy miért eszik sokat. „Amikor stressz ér az iskolában, vagy így az iskolai projektek felhalmozódnak, akkor az a legegyszerűbb kikapcsolódás, vagy az a leggyorsabb pozitív érzés, amikor megeszek egy sült krumplit, vagy amikor nem kell a főzéssel foglalkozzak, hanem csak be tudok gyorsan valami kaját kapni, és utána tudok menni tovább a dolgaimmal” – mondta Babett. A diétázáshoz úgy áll hozzá, hogy az rossz neki, mert meg kell vonnia magától a finom ételeket. Cili közölte a lánnyal, hogy foglaltak neki időpontot egy vizsgálatra, utána pedig találkozik az új edzőjével.

A vizsgálat fordulatot hozott Babett történetében. „Tehát, hogy tudjad, inzulinrezisztens nem vagy, és nem vagy beteg!” –  ismertette vele az eredményeket Cili. „Azért leszel kénytelen diétázni, hogy nehogy tényleg beteg legyél” – tette hozzá Éva.

Laci osztályként várta a triót és Babettet egy kis feltágításra. Végigvették az elhízásból adódó egészségügyi kockázatokat, és azoknak az ételeknek a listáját, amiket érdemes kerülni. Ezután felkerestek egy edzőtermet is, ahol Laci köredzést tartott mentoráltjának. Laci szerint Babett képes változni, ugyanis pontosan követte az instrukcióit, és mindent beleadott. Időközben Cili eltűnt az edzőteremből: Bea és Éva a hazatérésük után jöttek rá, hogy barátnőjük köddé vált. De vajon hová tűnt a művésznő?