Columbo minden este dupla részekkel a Life TV műsorán

2024.10.13. I 10:12
A basset hound, aki ellopta a show-t
A Columbo sorozat nemcsak a zseniális nyomozóról, hanem annak különleges kutyájáról is híressé vált. Columbo négylábú társa, egy basset hound, aki Kutya névre hallgatott, szinte ikonikus része lett a sorozatnak. Érdekesség, hogy két különböző kutya alakította őt, mivel az eredeti Columbo-kutya, az első két évad után, végelgyengülésben elhunyt. A második és harmadik évad között egy kisebb, fiatalabb kutyát hoztak be helyette, de hogy idősebbnek tűnjön, sminket kellett használni. A színész, Peter Falk, gyakran viccelődött azzal, hogy a kutyának több időt kell a sminkszobában töltenie, mint neki.
Peter Falk kezdetben ellenezte az ötletet, hogy egy kutya legyen Columbo társa. Úgy érezte, a karakter már így is elég különleges a szokatlan nyomozási módszereivel, ikonikus ballonkabátjával és szivarjával. Amikor azonban találkozott Henryvel, a kutyáját alakító basset hounddal, aki szinte kiköpött hasonmása volt Columbonak, Falk hamar megenyhült. Columbo és kutyája karaktere tökéletesen kiegészítették egymást, és Henry gyorsan a rajongók kedvencévé vált.
Egy kutya, mint Columbo társa, különleges színt adott a sorozatnak. Ez a kapcsolat nemcsak a nyomozó emberi oldalát emelte ki, hanem humoros pillanatokat is szült. Érdemes megemlíteni, hogy Budapesten szobrot is állítottak a nyomozónak, amelyen hűséges kutyája is szerepel, ezzel is tisztelegve a sorozat és a karakter előtt.

Columbo és Henry párosa máig a sorozat egyik legemlékezetesebb eleme, ami még szerethetőbbé tette a nyomozót, és tovább növelte a sorozat népszerűségét világszerte. Kapcsoljon ön is minden nap a Life TV-re és ne maradjon le arról, ahogy Columbo és kutyája újabb elkövetőket küldenek rács mögé!