Columbo minden este dupla részekkel a Life TV műsorán

2024.09.28. I 12:37
Columbo nyomában: Ikonikus forgatási helyszínek Los Angelestől Londonig
A Columbo sorozat legendás nyomozójának esetei nemcsak izgalmas történeteket, hanem lenyűgöző forgatási helyszíneket is kínáltak. A sorozat nagy részét Los Angelesben és Kalifornia különböző részein forgatták, így ezek a helyszínek a Columbo világának fontos elemei lettek.

Los Angeles adta a sorozat fő hátterét, és számos híres helyszín jelent meg az epizódokban. A város modern villái, gazdag negyedei és a tengerparti környezet tökéletes kontrasztot nyújtottak Columbo egyszerű megjelenéséhez. 
Az egyik legismertebb forgatási hely a Hollywood Hills, ahol több gyilkosság színhelyéül szolgáló luxusotthon is megtalálható. A Griffith Park és a Los Angeles-i belváros több epizódban feltűnik, ahogy Columbo nyomozása során bejárja a várost. Los Angeles luxusnegyedei is gyakran szerepet kapnak a sorozatban, mint például Beverly Hills, ahol a Gyilkosság receptre című epizód is játszódik. A tengerparti Malibu látványos ingatlanjai is több epizódban megjelennek, például a Gyilkosság a műtőasztalon, A gyönyörű gyilkos és a Besegít a halál című részekben. Ezen túlmenően a Los Angeles-i Chinatown is szerepet kapott egy epizódban, Az ínyenc gyilkos-ban, amiben a rész nyitójeleneteit forgatták itt, ezzel is még színesebbé téve a sorozat világát.
Kalifornia mellett a sorozat más helyszínekre is kiterjedt. A Becsületbeli ügy című epizódot például Mexikóban, Tequesquitengo városában forgatták, ahol a híres matador, Luis Montoya háza található. A mexikói helyszínek egzotikus és autentikus hangulatot adtak a történetnek, ami különlegessé tette az epizódot.

Columbo azonban nem csak Amerikában nyomozott. A Columbo a panoptikumban című epizódot Londonban forgatták, ahol számos ikonikus helyszín is megjelent. A Royal Albert Hall, a Hyde Park, a Buckingham Palace, a Big Ben és a Tower Bridge mind fontos szerepet játszottak a történetben. Ezek a világhírű helyszínek még lenyűgözőbbé tették Columbo nyomozását, ahogy a brit arisztokrácia körében próbált megoldani egy bűnügyet.

Ezek a helyszínek nemcsak a sorozat hangulatát erősítették, hanem hozzájárultak Columbo ikonikus világának kialakításához is. Kapcsoljon minden este a Life TV-re és a történet izgalmai mellett csodálja meg a különleges helyszíneket is!