Columbo minden este dupla részekkel a Life TV műsorán

2024.09.16. I 08:28
Akik kis híján túljártak a nyomozó eszén
A Columbo sorozat egyik legnagyobb erőssége, hogy a bűnözők mindig intelligensek, elegánsak és ravaszak – olyannyira, hogy néha úgy tűnik, még a zseniális Columbo hadnagyot is képesek átverni. Azonban ahogy a nyomozó lépésről lépésre összerakja a bizonyítékokat, végül mindig sikerül sarokba szorítania a legügyesebb bűnözőket is. Íme néhány a sorozat legemlékezetesebb, legrafináltabb gyilkosai közül, akik majdnem sikerrel jártak.
Ruth Lytton (Régimódi gyilkosság) – A Joyce Van Patten által alakított karakter az egyik legidősebb, de egyben legintelligensebb gyilkos a sorozatban. Ruth egy gazdag, műgyűjtő család tagja, aki testvérét öli meg, hogy megakadályozza a családi kincsek eladását. Hihetetlen éleslátása és körmönfont terve révén csaknem sikerül megtévesztenie Columbót. Ruth bűnözői zsenialitását az is erősíti, hogy idősebb korából adódóan senki nem sejtené róla, hogy ilyen bonyolult tervet tudhat a magáénak. Columbo azonban ráérez a gyilkos motivációjára, és egy apró, ám végzetes hibát felhasználva végül sarokba szorítja őt.
Dale Kingston (Képek keret nélkül) – A Ross Martin által megformált karakter, egy művészetkritikus, aki nagybátyját öli meg, hogy megszerezze annak értékes festményeit. Kingston különösen ravasz, és gondosan ügyel arra, hogy minden nyomot eltüntessen. A művészethez és esztétikához való szakértelme segítségével csaknem túljár Columbo eszén, de a nyomozó egyetlen apró tévedésből rájön a teljes igazságra.
Lauren Staton (Nehéz ügy) – Faye Dunaway alakításában egy intelligens, vonzó nő, aki egy jól megtervezett gyilkosságba keveredik. Ő az egyik olyan gyilkos, akinek nemcsak a logikájával, hanem a személyiségével is meg kell birkóznia Columbonak. A kettőjük közötti pszichológiai játszma a sorozat egyik legizgalmasabb epizódját eredményezi.

Columbo legjobb esetei azok, ahol a gyilkosok különösen intelligensek és manipulatívak. A sorozat ezekkel a ravasz bűnözőkkel mindig garantálja a fordulatokat és a feszültséget, miközben Columbo lassan, de biztosan kibogozza a legkifinomultabb terveket is, és leleplezi a legfurfangosabb bűnözőket is minden nap a Life TV képernyőjén.