Columbo ma este 19:00-tól dupla résszel a Life TV műsorán

2024.08.04. I 13:43
A Columbo sorozat nemcsak a nézők szívét hódította meg, hanem a kritikusok elismerését is kivívta.
Az ikonikus nyomozót alakító Peter Falk és a sorozat készítői számos rangos díjat nyertek el pályafutásuk során, amelyek megerősítették a sorozat kultikus státuszát a televíziózás történetében.

Peter Falk alakítása Columbo hadnagyként legendássá vált, és számos díjat hozott számára. Falk összesen négy Primetime Emmy-díjat nyert el a Legjobb Férfi Főszereplő drámasorozatban kategóriában, amelyeket 1972-ben, 1975-ben, 1976-ban és 1990-ben vehetett át. Ezen kívül 1973-ban Golden Globe-díjjal is jutalmazták a Legjobb Férfi Főszereplő televíziós sorozatban (dráma) kategóriában.

A sorozat készítői is számos elismerést kaptak. Richard Levinson és William Link, a sorozat alkotói, szintén megkapták az Emmy-díjat a Legjobb forgatókönyv – drámasorozat kategóriában. Emellett a Columbo gyakran szerepelt a jelöltek között is a Legjobb forgatókönyvért és a Legjobb rendezésért járó kategóriákban, ami tovább erősítette a sorozat szakmai elismertségét.
A sorozat vendégszereplői is kaptak elismeréseket. Például Patrick McGoohan, aki többször is feltűnt a sorozatban, két Emmy-díjat is nyert a Legjobb vendégszínész dráma sorozatban kategóriában 1975-ben és 1990-ben.

A Columbo továbbá több alkalommal is jelölést kapott az Edgar Allan Poe-díjra, amelyet a Mystery Writers of America ad át a kiemelkedő bűnügyi történetekért. Ez is mutatja, hogy a sorozat nemcsak a televíziós iparban, hanem a szélesebb krimi irodalmi közösségben is nagyra értékelték.

Összességében a Columbo és főszereplője, jelentős hatást gyakoroltak a televíziózás világára, és számos díjjal és jelöléssel ismerték el munkájukat. Ezek az elismerések nemcsak a sorozat magas színvonalát, hanem időtálló népszerűségét is bizonyítják. A díjfürdőben úszó sorozatot megtekinthetik a Life TV-n minden hétköznap 19 órától!