Columbo MA este 19:00-tól dupla résszel a Life TV műsorán

2024.07.29. I 09:54
Columbo és a majdnem forradalom Romániában
Az 1970-es években, amikor Romániában a mindennapokat a szigorú kommunista rezsim árnyékolta be, a szórakozás egyike volt azon ritka kincseknek, amikbe az emberek kapaszkodhattak. Ekkor vált rendkívül népszerűvé a Columbo sorozat, amely Peter Falk zseniális alakításával egy csapásra meghódította a román nézők szívét.

Columbo hadnagy, a szórakoztatóan ügyetlen és látszólag szórakozott, de zseniális nyomozó, gyorsan a románok kedvencévé vált. A sorozat különleges varázsa és Peter Falk karizmatikus előadása elérte, hogy az emberek tűkön ülve várják a következő részt. A szocialista Romániában, ahol az emberek élete szigorúan szabályozott volt, a Columbo epizódok egyfajta menekülést jelentettek a szürke hétköznapokból.
A legenda szerint azonban egyszer csak elfogytak az új epizódok. Az állami televízió képtelen volt időben beszerezni az új részeket, és ez az apró kellemetlenség hamarosan hatalmas problémává nőtte ki magát. A nézők türelmetlenek lettek, és néhány helyen spontán tiltakozásokra került sor. Az emberek annyira vágytak Columbo újabb kalandjaira, hogy az elégedetlenség szinte forradalmi hangulatot idézett elő.

Ez a "majdnem forradalom" jól mutatja, milyen mértékben vált a sorozat a románok életének szerves részévé. Columbo, a kedves és ravasz nyomozó, nemcsak a bűnözőket csípte fülön, hanem a román nézők szívébe is belopta magát. Az eset egyedisége és a sorozat iránti szeretet azt is jelzi, hogy milyen nagy hatással lehet egy jól megírt és kiválóan előadott televíziós műsor egy egész nemzetre.

Mindenki megnyugodhat, hiszen Magyarországon nem kell se tüntetni, se forradalmat szervezni a legújabb Columbo részekért, csupán a Life TV-re kapcsolni 19 órakor a hét bármely napján!