Rex Kanadában MA 19:00-kor dupla résszel

2024.07.22. I 09:54
A mozivászon igazi sztárjai
Az állatszínészek lenyűgöző teljesítményükkel már hosszú ideje meghódítják a közönséget. Ezek a tehetséges állatok ikonikus szerepeket játszottak el a filmekben és sorozatokban, emlékezetes pillanatokat teremtve a nézők számára. Három híres állatszínész különösen kiemelkedő karriert futott be: Keiko, Trigger és Orangey.

Keiko, a bálna a Szabadítsátok ki Willyt! című film főszereplőjeként vált világhírűvé. Keiko története nemcsak a mozivásznon, hanem a való életben is megható. A film hatására világszerte kampány indult a fogságban tartott állatok szabadon engedéséért, ami végül Keiko számára is szabadulást hozott. Bár Keiko sosem térhetett vissza teljesen a vadonba, története milliók szívét érintette meg és figyelmet irányított a bálna- és delfinshow-k etikai kérdéseire.
Trigger, a ló Roy Rogers hűséges társa volt az amerikai televíziózás aranykorában. Trigger nemcsak a televíziós sorozatokban, hanem mintegy 80 filmben is szerepelt, köztük a Robin Hood kalandjaiban is. Trigger olyan híres volt, hogy saját képregénye is megjelent, ami igazán ritka megtiszteltetés egy állatszínész számára. Különleges képességei és intelligenciája révén Trigger a vadnyugati kalandok ikonikus alakjává vált.

Orangey, a macska karrierje során számos filmben tűnt fel, de leginkább az Álom luxuskivitelben című filmben nyújtott alakítása által vált emlékezetessé. Orangey annyira meggyőzően játszotta szerepét, hogy elnyerte a PATSY-díjat, amely az állatszínészek Oscar-díjának számít. Ezzel a teljesítményével bebizonyította, hogy a macskák is lehetnek igazi sztárok a filmvásznon.
Ebbe a sorba illeszkedik Rex, a Rex Kanadában című sorozat német juhászkutyája is. Rex kiválóan alakítja a hűséges és intelligens rendőrkutyát, aki Charlie Hudson nyomozó mellett számos bűnügy megoldásában vesz részt. A sorozat révén Rex a modern televíziózás egyik legismertebb állatszínészévé vált, és hasonlóképpen ikonikus helyet foglal el a nézők szívében, mint Keiko, Trigger vagy Orangey.

A híres állatszínészek, legyenek akár bálnák, lovak, macskák vagy kutyák, mind különleges szerepet játszanak a film- és televíziótörténelemben. Rex méltó folytatója ennek a hagyománynak, és tovább gazdagítja az állatszínészek lenyűgöző világát.

Kapcsoljanak minden nap a Life TV csatornájára, hogy napjaink leghíresebb állatszínészét, Rexet lássák munka közben!