Columbo minden este a Life TV műsorán

2024.07.22. I 10:00
A színész, aki Columbová vált
Peter Falk, teljes nevén Peter Michael Falk, 1927. szeptember 16-án született New Yorkban. Már fiatalon érdeklődött a színjátszás iránt, de kezdetben más pályát választott. Egyetemi tanulmányai során közgazdaságtant tanult, majd az Egyesült Államok Kereskedelmi Tengerészeténél szolgált. Azonban a színészet iránti szenvedélye nem hagyta nyugodni, így végül úgy döntött, hogy színész lesz.

Falk színházi karrierje a '50-es években indult, majd hamarosan a filmiparban is megvetette a lábát. Egyedi megjelenését és karakteres arcát – amelyet részben az okozott, hogy hároméves korában elveszítette az egyik szemét egy daganat miatt – hamar felismerte Hollywood. Karrierje elején kisebb szerepeket kapott, de hamarosan komolyabb feladatokkal is megbízták.
Falk kétszer házasodott. Első felesége Alice Mayo volt, akivel két lányukat, Catherine-t és Jackiet nevelték fel. Válásuk után Falk 1977-ben házasodott össze Shera Danese színésznővel, akivel élete végéig együtt maradtak.

Falk karrierje során számos elismerést kapott, köztük két Oscar-jelölést a legjobb mellékszereplő kategóriában. Az igazi áttörést azonban a televízió hozta meg számára. 1968-ban kapta meg Columbo hadnagy szerepét, amely világszerte ismertté és népszerűvé tette. Az általa megformált szórakozott, ám zseniális detektív karaktere generációkon átívelő hatást gyakorolt a nézőkre.
Columbo szerepe nem csak szakmai elismerést hozott számára, hanem mélyen beivódott a popkultúrába is. Peter Falk az 1970-es években és rövid kihagyással az 1990-es évek végéig alakította a karaktert, amellyel örökre beírta magát a televíziózás történetébe. 2011-ben bekövetkezett halála után is milliók emlékeznek rá szeretettel, és a mai napig számos rajongója van szerte a világon.

Akár Peter Falk rajongója, akár csak szereti a detektív sorozatokat, kapcsoljon a Life TV-re, ahol Columbo minden este várja a nézőket!