Columbo minden hétköznap 21:00-kor a Life TV műsorán

2024.07.08. I 11:12
A vendégszereplők, akik feledhetetlenné tették a sorozatot
A Columbo sorozat, amely 1968 és 2003 között futott, a bűnügyi televíziózás egyik ikonikus darabja. A Peter Falk által alakított, esőkabátos és szivarozó nyomozó, egyedülálló megközelítéseivel és zseniális nyomozási módszereivel vált legendássá. A sorozat híres volt nemcsak a lebilincselő történetekről, hanem a kiváló vendégszereplőiről is.

Az egyik ilyen híres vendégszereplő William Shatner volt, aki a Star Trek sorozat Kirk kapitányaként vált ismertté. Shatner kétszer is szerepelt a Columboban, először a Két detektív, egy gyilkosság című epizódban, majd később a Pillangó a sötétség árnyékában. Mindkét alkalommal briliáns módon alakított manipuláló és önelégült karaktereket, akik méltó ellenfelei voltak Columbonak.
Dick Van Dyke, akit leginkább a "The Dick Van Dyke Show" és a "Mary Poppins" film révén ismerhetünk, szintén feltűnt a sorozatban. A Negatív reakció című epizódban Van Dyke egy féltékeny fotóst alakított, aki hidegvérű gyilkossághoz folyamodik. Van Dyke komikusi tehetsége és drámai játéka különleges feszültséget teremtett az epizódban.

Martin Landau, aki később az "Ed Wood" című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert, szintén emlékezetes vendégszereplője volt a Columbonak. A Kettős ütés epizódban Landau ikertestvéreket játszott, akik mindketten gyanúsítottak egy gyilkossági ügyben. Landau kettős szerepe és mesteri színészi játéka különleges élményt nyújtott a nézőknek.
Donald Pleasence, a brit színész, aki leginkább a "Halloween" filmsorozat Dr. Loomis szerepéről ismert, a Vihar egy pohár borban epizódban tűnt fel. Pleasence egy borászt alakított, aki gyilkossághoz folyamodik, hogy megvédje birtokát és hírnevét. Pleasence játéka mélységet és érzelmi töltetet adott a karakternek, amely emlékezetessé tette az epizódot.

A vendégszereplők listája hosszú és lenyűgöző, olyan nevekkel, mint Robert Culp, Patrick McGoohan, és Faye Dunaway. Mindegyikük hozzájárult a Columbo sikeréhez, és segítettek abban, hogy a sorozat friss és izgalmas maradjon évadról évadra. 
A híres vendégszereplők jelenléte nemcsak emelte a sorozat színvonalát, hanem új rajongókat is hozott, akik a kedvenc színészeik miatt kapcsolódtak be. A Columbo így nemcsak egy zseniális detektívsorozat maradt, hanem egy kulturális ikon is, amely generációkon átívelően szórakoztatott és inspirált.

Kövesse nyomon a Columbo epizódjait, amelyekben Peter Falk mellett rengeteg A-listás színésszel találkozhat minden nap a Life TV-n!