Columbo hétköznap délután és este 21:00-kor a Life TV műsorán.

2024.06.30. I 20:26
Columbo és nyomozás új szintje
Ha szereted a krimiket, biztosan találkoztál már a Columboval. Ez a sorozat különleges helyet foglal el a bűnügyi történetek világában, mivel a „fordított detektívtörténet” mesterműve. De mi is az a fordított detektívtörténet? 

A hagyományos krimikben a nézők együtt nyomoznak a detektívvel, találgatják, ki lehet a tettes, és lassan összerakják a puzzle darabkáit. Ezzel szemben a fordított detektívtörténetben már az első percben megismerjük a gyilkost, látjuk, hogyan követi el a bűncselekményt. Innentől kezdve az izgalom abból fakad, hogyan jön rá a detektív az igazságra.
Columbo karaktere, akit Peter Falk zseniálisan alakít, tökéletesen illik ebbe a formátumba. Az ő módszere nem a gyors következtetés és a nagy leleplezés, hanem a kitartó, aprólékos nyomozás, amely során lassan, de biztosan csapdába csalja a gyilkost. Védjegyévé vált a kissé lomha, szórakozott megjelenés, a szakadt ballonkabát és a mindentudó „csak még egy kérdés” visszatérése.

Ez a formátum lehetővé teszi, hogy a nézők a tettessel együtt izguljanak, vajon Columbo rájön-e a turpisságra. És mivel mindig rájön, a gyilkosok és a nézők számára egyaránt világossá válik, hogy sosem szabad lebecsülni ezt a ballonkabátos detektívet.
A fordított detektívtörténet formátuma a Columbo sorozatban frissességet és izgalmat hoz a krimi műfajába. Columbo egyedi stílusa és módszerei, valamint az, hogy mindig tudjuk, ki a tettes, de mégis feszülten várjuk, hogyan fogja leleplezni, teszik ezt a sorozatot igazán különlegessé és időtállóvá.

Nyomozzon együtt Columboval minden hétköznap 21 órától a Life TV-n!