Columbo minden este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.06.23. I 19:31
A Columbo sorozat ikonikus forgatási helyszínei
A sorozat, amely Peter Falk briliáns nyomozó karakterét halhatatlanná tette, számos ikonikus Los Angeles-i helyszínen játszódik. Ezek a helyszínek nem csupán a történetek színterei, hanem betekintést nyújtanak a város '70-es és '80-as évekbeli hangulatába és építészetébe is.

A Los Angeles-i belváros gyakran szolgált a sorozat hátteréül, bemutatva a város nyüzsgő életét és jellegzetes épületeit. Például a Gyilkosság tervrajz alapján című epizódban a belvárosi építkezések és modern épületek kiemelt szerepet kapnak, fokozva a történet feszültségét.

A gazdagok és híresek lakhelyei, mint a Hollywood Hills villái, különleges atmoszférát kölcsönöznek a sorozatnak. A Fekete etűd című részben egy zeneszerző luxusotthona szolgál a gyilkosság színhelyéül, ahol Columbo briliáns logikával oldja meg az ügyet.
A Los Angeles County Museum of Art is többször feltűnik, mint kulturális központ, ahol bűnügyek bontakoznak ki. A Képek keret nélkül epizódban például egy művészeti gyűjtemény körüli intrikák és gyilkosság áll a középpontban.

A tengerparti helyszínek közül a Marina del Rey és Cabrillo Beach említendő, ahol a vitorlások és mólók látványa teremtett különleges hangulatot. A Holt tárgyak című epizódban egy tengerparti jacht klubban játszódik a történet, ahol Columbo a tengerészek világában nyomoz.

Az egyetemi környezetet igénylő jeleneteket gyakran a Dél-kaliforniai Egyetem kampuszán forgatták, mint például a Columbo és az MM7-es robot részben, ahol egy robotika professzor bűntettét kellett felderítenie.
Az Ennis House, Frank Lloyd Wright ikonikus épülete több epizódban is szerepel, különleges építészeti stílusával lenyűgözve a nézőket. A türelmetlen hölgy című részben ez a ház szolgál a bűntett színhelyéül, eleganciát és feszültséget kölcsönözve a történetnek.

A Los Angeles-i nemzetközi repülőtér szintén fontos szerepet kapott a város globális kapcsolatainak bemutatásával. A Személycsere epizódban például a reptéri forgatagban követhetjük nyomon Columbo nyomozását.

Nézze meg ezeket az érdekes és ikonikus helyszíneket minden hétköznapnap 19 órától a Life TV-n, ahol a Columbo dupla részekkel várja önöket!