Columbo minden este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.06.17. I 11:00
Szobrot állítottak a sorozat második leghíresebb karakterének!
Columbo, a világhírű amerikai tévésorozat legendás nyomozója, nemcsak saját magának, hanem hűséges társának, a kutyájának is hatalmas hírnevet szerzett. A karaktert Peter Falk alakította, aki a rá jellemző szórakozottsággal és zseniális logikával oldotta meg a legrejtélyesebb bűneseteket. A sorozat egyik legkedveltebb vonása Columbo személyisége mellett a kutyája, aki egyszerűen csak Kutya néven vált ismertté.

Columbo kutyája, egy basset hound, számos epizódban megjelent, és a maga módján hozzájárult a nyomozó karakterének emberi oldalához. Kutya és Columbo kapcsolata tükrözte azt a szeretetteljes és gondoskodó jellemet, amelyet a nyomozó képviselt.
Budapesten, a Falk Miksa utcában, egy különleges tiszteletadásban részesült Columbo és hű társa. 2014-ben szobrot állítottak Peter Falk tiszteletére, amely nemcsak a híres nyomozót, hanem a kutyáját is ábrázolja. Ez a szobor gyorsan népszerű turisztikai látványossággá vált, és sokan megállnak itt egy fotóra, hogy tisztelegjenek a legendás páros előtt. A bronz szobor Columbo jellegzetes ballonkabátjában, kezében szivarjával és kutyájával az oldalán áll, tökéletesen megörökítve a karakterek időtálló jellemét.

De ne csak a szobrot nézegessék, kapcsoljanak minden hétköznap 19 órakor a Life TV-re, ahol Columbo két epizódnyi rejtélyen is átrágja magát!