Columbo minden hétköznap délután és este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.05.23. I 19:11
A sorozat legrafináltabb gyilkosai
A Columbo sorozat egyik legizgalmasabb vonása a rendkívül intelligens és ravasz gyilkosok felbukkanása, akik komoly kihívások elé állították a legendás nyomozót. Ezek az antagonisták nemcsak bonyolult bűntényeket terveltek ki, de olyan szellemi párbajt folytattak Columbóval, amely emlékezetessé tette a sorozat számos epizódját.
1. Dr. Ray Flemming (Gyilkosság receptre)

Dr. Ray Flemming az első epizódban tűnt fel, és azonnal megmutatta, milyen nehéz ellenfél lehet egy intelligens gyilkos. Mint pszichiáter, Flemming mélyen ismerte az emberi pszichét, és manipulációs készségei révén igyekezett félrevezetni Columbot. Azonban Columbo szívós nyomozása és pszichológiai érzéke végül felülkerekedett Flemming tervein.

2. Adrian Carsini (Vihar egy pohár borban)

Adrian Carsini, a szenvedélyes borszakértő, egy bonyolult, hidegvérrel kitervelt gyilkosságot hajtott végre. Carsini intellektuális fölénye és tudományos alapossága különösen nehéz ellenféllé tette, de Columbo aprólékos nyomozása és a részletekre való figyelme végül lebuktatta őt.
3. Abigail Mitchell (Kapj el, ha tudsz!)

Abigail Mitchell, a híres krimiírónő, aki gyilkosságot követett el, hogy megbosszulja unokahúga halálát. Mitchell írói kreativitása és krimi iránti rajongása rendkívül komplexszé tette a bűntényt. Columbo azonban éles elméjével és kitartásával képes volt megfejteni a látszólag tökéletes gyilkosságot.

Ezek a karakterek nemcsak intellektuális kihívást jelentettek Columbonak, hanem hozzájárultak a sorozat mélységéhez és izgalmához. Minden epizód újabb bizonyíték arra, hogy a látszólag jelentéktelen nyomozó valójában a legélesebb elméjű detektívek közé tartozik. Columbo továbbra is töretlen lelkesedéssel leplezi le a legfurfangosabb bűnözőket is hétköznaponként délután és este a Life TV képernyőjén.