Columbo minden hétköznap délután és este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.05.13. I 21:21
A legendás sorozat nem csupán a nézettségi rekordokat döntögette, hanem egy egész díjáradatot is bezsebelt
A Columbo sorozat máig tartó népszerűsége és ikonikus státusza azon túl, hogy a krimi műfaj egyik legmeghatározóbb alkotásának számít, annak is köszönhető, hogy számos elismerést és díjat kapott az évek során. A sorozat művészi értékeit és a színészi alakítást folyamatosan elismerték, ami hozzájárult hosszú életű sikeréhez.

Peter Falk, aki a sorozat főszereplőjeként a kopott ruhájában és rendkívüli észjárásával megformálta a népszerű nyomozót, négy alkalommal is elnyerte az Emmy-díjat a Legjobb Férfi Főszereplő kategóriában. Falk mesterien hozta Columbo jellegzetes figuráját, és rendkívül népszerűvé tette őt a közönség körében.
De nemcsak Falknak, hanem a sorozatnak magának is több Emmy-jelölése és elismerése volt. A Columbot többször is jelölték a Legjobb Dráma sorozat díjára, és bár nem mindig nyert, a jelölések önmagukban is jelzik a sorozat minőségét és hatását.

A sorozat rendezőit, íróit és egyéb szereplőit is elismerték, többek között olyan kategóriákban, mint a legjobb rendező vagy a legjobb forgatókönyv.
A Golden Globe-díjak által is elismert sorozat összesen tizenöt jelölést kapott az évek folyamán, amelyek közül kettőt sikerült elnyernie. Mindkét díjat 1973-ban zsebelte be: a sorozat a Legjobb Televíziós Dráma Sorozat kategóriában és Peter Falk a Legjobb Férfi Főszereplő Televíziós Sorozatban kategóriában aratott sikert.

Ezek az elismerések összességében tovább növelték a Columbo tekintélyét és vonzerejét, és hozzájárultak ahhoz, hogy a mai napig olyan népszerű sorozat maradjon, amelyet újabb generációk is felfedezhetnek és élvezhetnek. Kapj el te is egy epizódot az Emmy- és Golden Globe-díjas sorozatból hétköznaponként a LifeTV képernyőjén!