Columbo minden este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.04.26. I 19:58
A színész a karakter mögött
Peter Falk egyike volt azoknak a színészeknek, akik ikonikus alakításokkal váltak világhírűvé, amivel örökre beírták magukat a film- és televíziótörténelembe. Falk pályafutásának egyik csúcspontja a kultikus Columbo sorozatban nyújtott alakítása volt, amely örökre összefonódott a nevével és arcával.

Falk 1927-ben született New Yorkban, és már fiatalon érdeklődést mutatott a színjátszás iránt. Az 1950-es években kezdte el karrierjét a színpadon, majd hamarosan áttért a filmek világába is. Első jelentős filmszerepét 1958-ban kapta, a Murder, Inc. című filmben, amelyért Oscar-díjra is jelölték.
Az igazi áttörést azonban a Columbo sorozat hozta el számára, amely 1971-ben indult, és egy hosszabb kihagyást leszámítva 2003-ig futott. A színész alakítása, a kopott kabátos, üvegszemes, de zseniális nyomozó, Columbo szerepében azonnal népszerűvé tette a sorozatot és Falkot egyaránt. Columbo karaktere a gyanúsítottakat mindig meglepte ravasz nyomozói módszereivel és zseniális észjárásával.
Peter Falk azonban nem csak a nyomozó szerepével ért el sikereket. Számos más filmben és televíziós produkcióban is feltűnt, köztük olyan népszerű filmekben, mint az Öröm az ilyen szülő vagy az Egy hatás alatt álló nő. Pályafutása során összesen két Oscar-jelölést kapott, és számos díjat gyűjtött be munkásságáért.

Peter Falk legendás alakítása és pályafutása örökre beírta őt a televízió- és filmtörténelembe, és emléke tovább él a szívekben és a képernyőkön egyaránt. A közkedvelt színésszel a Life TV képernyőjén is találkozhatnak minden nap a Columbo című sorozatban.