Columbo szombaton és vasárnap 22:00-kor is a Life TV műsorán.

2024.04.05. I 21:53
A sorozat sokszínű sztárvendégei
A Columbo sikere egyedülálló lehetőséget kínált a nagy sztároknak, hogy vendégszerepeljenek a krimisorozatban. 

A készítők különös hangsúlyt fektetettek az epizódok gyilkosaira, ami lehetővé tette, hogy sok ismert színész is megjelenjen a krimiben. A sorozat érdekes szerepeket kínált, melyeknek még a legnagyobbak sem tudtak ellenállni, így alakult, hogy a Columbo hétről hétre többek között az alábbi A-listás színészek mellékszereplésével mutatta be legújabb részeit:
·        Johnny Cash: Bár nyilvánvalóan leginkább zenészként ismert, karrierje során többször is megcsillogtatta színészi tudását. A Hattyúdal című epizódban egy nőcsábász gospelénekest játszik, aki meg akar szabadulni a feleségétől, méghozzá nem is akárhogy, egy repülőgép balesettel.
·        Faye Dunaway: A sorozat a színésznőt az 1993-as Nehéz ügy című epizódban szimpatikus végzet asszonyaként állította be, aki lányával összefogott, hogy megöljön egy bántalmazó barátot. Falk maga írta az epizódot, amelyben Dunaway arra csábítja Columbót, hogy megcsalja a sokat emlegetett, azonban soha nem látott feleségét. 
·        Leonard Nimoy: Nimoy leghíresebb szerepe a hegyes fülű Mr. Spock A Star Trekben, azonban egy epizód (Gyilkosság a műtőasztalon) erejéig a Columboban is feltűnt. A sorozatban Dr. Barry Mayfieldet alakítja, aki azért öli meg kollégáit, hogy saját karrierjét az orvostudomány területén előmozdítsa. Nimoy-t sok kritikus a sorozat egyik legjobb vendégszereplőjének tartja, mivel ő az egyetlen olyan gonosztevő, aki miatt Columbo elveszítette a hidegvérét.
·        William Shatner: William Shatner kétszer is szerepelt a Columbo egy-egy epizódjában, és nem meglepően mindkétszer ő volt a gyilkos. A Két detektív, egy gyilkosság című részben egy Ward Fowler nevű fiktív televíziós krimi színészét alakítja, aki megöli az asszisztensét, mert az megpróbálta őt zsarolni. A Pillangó a sötétség árnyékában című részben Shatner egy Fielding Chase nevű aljas rádiós műsorvezetőt játszik, aki megöli egyik munkatársát, mert az segíteni akart elhidegült lányának.
·        Dick Van Dyke: Dick Van Dyke Paul Galeskót alakítja a Negatív reakció című részben. Paul egy híres fotós, aki megrendezi felesége elrablását, majd lelövi, hogy együtt lehessen asszisztensével. Tekintettel arra, hogy Van Dyke ritkán játszik gonosztevőket, a színészt egy ilyen fondorlatos karaktert játszani látni méltó példája sokszínű színészi játékának.