Columbo minden hétköznap délután és este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.03.31. I 22:52
4 Érdekes tény a legendás sorozatról
1. Az utolsó pillanatban született ötlet: Talán meglepő, hogy a kultikus sorozat, eredetileg egyáltalán nem olyannak indult, mint amilyen végül lett. Az első koncepcióban az elkövetők megfigyelésén és elkapásán volt a hangsúly, és a nyomozó is csak mellékszereplő lett volna. Azonban Peter Falk megjelenése és alakítása annyira meggyőző volt, hogy a sorozatot az ő karaktere, a kopott külsejű, ám zseniális nyomozó, Columbo köré építették fel.
2. Nem minden a meggyőzőképességről szól: Sokan azt hiszik, hogy Columbo sikerének titka kizárólag a nyomozó éles eszében rejlik, azonban a karakter máig tartó népszerűségében fontos szerepet játszik az is, hogy személyisége mennyire megnyerő és szerethető volt. A '70-es években a sorozatok főszereplői általában tiszta, hősies alakok voltak, Columbo azonban egy egészen más irányt mutatott, egy olyan karaktert szerettetett meg a nézőkkel, aki ugyan kevésbé dobogtatta meg a női szíveket, de közben emberséges, kedves és furcsán szórakoztató volt.
3. A különleges képesség: Az egyik leghíresebb Columbo epizód, a "Visszajátszás" egyedi módon épített fel egy fordulatot. Az események során a nyomozó néhány történést úgy él át, mintha már korábban megtörténtek volna. Ez a jelenség hihetetlenül izgalmassá tette a részt, melynek végén a nézők megtudják, hogy Columbo valójában előre eltervezett mindent, hogy az elkövető végül belezavarodjon a saját hazugságaiba.
4. Az igazi fordulatok: A sorozat híres az olyan váratlan fordulatokról, amelyek nem csak az elkövetőt, hanem a nézőket is meglepik. Például, "A bűn jelöltje" című epizódban a bűnözőt az általa elkövetett gyilkosság miatt nem lehetett volna elítélni. Ebben az esetben azonban Columbo olyan módon járt el, hogy véletlenül az elkövető mondta ki az önmaga elleni ítéletet, miközben nyilvánosan beismerte a bűncselekményét. Ez az eset tökéletesen mutatja Columbo zsenialitását és mesteri nyomozó képességeit.
Kövessék nyomon Columbo hogyan buktatja le a bűnözőket minden hétköznap a Life TV-n.