Columbo minden hétköznap délután és este dupla részekkel a Life TV műsorán.

2024.03.24. I 20:35
A Columbo forradalmi újítása
A klasszikus bűnügyi sorozatok izgalma a tudatlanságban rejlik, vagyis, hogy a néző együtt tud találgatni a nyomozóval, hogy vajon ki lehetett a tettes.  

A Columbo azonban egy úttörő műfaj leghíresebb példája, amelyben már a legelejétől tudjuk, ki a gyilkos, így a hangsúly arra kerül, hogyan kapják el. Ez az úgynevezett "inverted detective story" (fordított detektív történet).

A népszerű sorozatban már az epizódok elején megismerjük az elkövető személyét és tetteit, így a történet középpontjában inkább a nyomozó karaktere áll. Columbo szellemes és furfangos módszereivel, valamint állandó rátermettségével göngyölíti fel a bűntényt. A detektív jellegzetességei közé tartozik még a nem mindennapi szemfülessége, a folyamatos nyomás gyakorlás a gyanúsítottakra, és hogy látszólag hétköznapi kérdések feltételével oldja meg az ügyet. A sorozat emellett gyakran bemutatja a gyanúsítottak pszichológiai háttérét és motivációit is, ami tovább növeli az epizódok drámai feszültségét és érdekességét.

Összességében a Columbo képes volt új nézőpontba helyezni a bűnügyi drámákat, és felkelteni a fordított detektív sorozatok iránti érdeklődést. A sorozat egyedülálló módon bűnösökkel és bűnökkel kezd, mégis izgalmas és lebilincselő marad a nézők számára, amint a ballonkabátos nyomozó ravaszul és kitartóan oldja meg a rejtélyeket.

Nyomozzon együtt Columboval minden hétköznap délután és este a Life TV-n!