A krimisorozatok rejtélye, avagy miért szeretjük nézni akár estéről estére?

2024.03.17. I 20:36
A sorozatok világában a krimik előkelő helyet foglalnak el, és hatalmas rajongótáborral bírnak világszerte. De vajon miért vonzódunk a bűnesetekhez, a rejtélyes történetekhez, miért nézzük estéről estére?
A fenti kérdésre valószínűleg milliónyi válasz létezik, ezért mi most saját szempontjainkat tárjuk az olvasók elé. 

A bűnügyi történetek – műfajukból ,adódóan - érdekfeszítő cselekményeket és váratlan fordulatokat ígérnek, melyek megoldása izgalmas, és amelyekre mi nézők, mindig kíváncsiak vagyunk. Érdekes tényező az is, hogy nagyon élvezzük a gondolkodásra ösztönző nyomozást ugyanakkor a karakterek érzelmi szálai is a történethez bilincselnek minket. 
A krimisorozatoknak minden esetben egy egyszerű és nyilvánvaló céljuk van: az adott bűneset megoldása. A nézők számára kikapcsolódást jelent az a feszültség és izgalom, amelyet a bűntény fokozatos kibogozása okoz. Legalább arra a rövid időre kiszakítva őket a mindennapokból, a problémákból, és a történet szinte mindig a jó győzelmével, az életben is sokszor vágyott igazságszolgáltatással ér véget.

Nem utolsósorban a színészeknek, a karakterek megformálóinak is jelentős szerepük van a krimisorozatok sikerében, hiszen ők adnak életet és személyiséget azoknak a karaktereknek, akiket mi megkedvelünk vagy éppen szeretve utálunk.

És nincs ez másként a Life TV-n látható Rex Kanadában című sorozattal sem, ahol nem csak az epizódról epizódra változó izgalmas bűnesetek, de az állandó karakterek mellett a főszereplőnek számító Rex névre hallgató kutya is a képernyők elé ültet minket minden szombat és vasárnap este 21:00 órakor.