Magazin

Furcsa körülmények! Testvérei rejtélyes haláláról beszélt Frenreisz Károly

2024.01.22. I 17:40
Frenreisz Károly Kossuth-díjas magyar rockzenésznek anyai ágon féltestvére volt Latinovits Zoltán, Bujtor István pedig az édestestvére. 
Mindkét színész rejtélyes körülmények között halt meg, most megszólalt öccsük, cáfolta a híreszteléseket. "Sajnos nagyon korán el kellett engednem őket: Zoltánt 45 évesen, Istvánt pedig 67 évesen. Hogy mi is történt velük valójában? Tény, hogy Zoltán idegrendszeri problémákkal küzdött, és néha depresszióba esett. De ő egy zseninek számított.  

Ha nem lettek volna ilyen problémái, nem lett volna ekkora zseni. Egyik depressziós időszakában eszébe juthatott talán József Attila, az ő halála, és követte őt a halálában. Kiment a vasúti sínekhez, majd az éppen érkező mozdony végzett vele" – magyarázta a zenész.

Hozzátette Bujtor Istvánnal kapcsolatban még mindig nem tudni, pontosan mi történt. „István halálával kapcsolatban a mai napig nem tud senki semmit kijelenteni 100 százalékos bizonyossággal. Csak annyit tudunk, hogy valamilyen baktérium volt a főszereplő és kiszáradt. Az elhatalmasodó baktériumok, a fertőzés és a kiszáradás vitte őt el" – mondta Frenreisz Károly.

Azt is elárulta, szüleik nem mondták meg, mivel foglalkozzanak. "A szüleink nem hajtottak minket művészeti irányba, ez mindhármunkban belülről jött. Én már kisgyerekként erre készültem, a testvéreimnek pedig később jött a felismerés, hogy mekkora tehetségük van például a színészethez – zárta a Sorry! magazinnak a legendás zeneszerző.