Szórakoztató műsor

Érdemes rá hallgatni! Győrfi Pál: A pálinka nem alkalmas elsősegélynyújtásra

2024.01.22. I 12:20
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy egyes komolyabb sérülésekre alkalmazott házi praktika kifejezetten veszélyes is lehet. 
Fakanál az epilepsziás szájába, tejföl az égési sérülésre, és javasasszony combnyaktörés esetén – ez csak néhány azok közül a praktikák közül, amelyek veszélybe sodorták a sérülteket Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője eddigi pályafutása alatt. A szakember néhány kifejezetten káros házi praktikára hívta fel a figyelmet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arra hívta fel a figyelmet a TV2 Mokka című műsorában, hogy egyes komolyabb sérülésekre alkalmazott házi praktika kifejezetten veszélyes is lehet.

A szóvivő azért érezte fontosnak, hogy beszéljen a kockázatokról, mert a mentősök a közelmúltban életveszélyes állapotban szállították kórházba egy 85 éves nőt, aki az égési sérüléseit tejföllel kezelte. Mint kiderült, az idős hölgy teával forrázta le a karját, és amikor a tejföllel kezelt seb teljesen elfertőződött, zavart viselkedést okozott az asszonynál. 

Szóba került még a pálinka mint a magyarok elhíresült népi gyógymódja. Erről Győrfi azt mondta, azokat az anyagokat juttatja eszébe, amelyek kis mennyiségben gyógyszerek, nagy mennyiségben viszont méregnek számítanak.

„Lehet pozitív élettani hatása bizonyos szeszes italoknak, de a legtöbb esetben nem az elsősegélynyújtás dominál a használatakor” – mondta Győrfi Pál. 
Egy biztos, ma este a Life TV Összezárva Hajdú Péterrel című műsorában Győrfi Pálnak teljesen új oldalát ismerhetik meg a nézők. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője lúdláb tortával és koronavírus figurával is kosárra dobott, énekelt, zongorázott és olyan történeket mesélt el az életéről, amiket korábban még nem.