Magazin

A megfelelő lány! Dobó Kata: Valaki szexi vagy nem szexi

2024.01.19. I 09:05
Dobó Kata színésznő, rendező sokáig szégyellte, hogy ő volt a szexi szereplő A miniszter félrelépben. 

A miniszter félrelép triójával, Kern Andrással, Koltai Róberttel és Dobó Katával készített interjút az nlc.hu. Utóbbi elárulta, több mint kétévtizeddel a bemutatót követően tudta őjra megnézni azt teljes egészében.

„Tavalyelőtt volt 25 éves a film, akkor láttam hosszú idő után először újra. Kibéreltek egy kis mozitermet, ahol újra levetítették. Néztem magam, és az jutott eszembe, hogy Jézus Mária, de béna voltam. Nem tudtam semmit” – nyilatkozta önkritikusan Dobó, akit elmondása szerint zavart, hogy sokan szexszimbólumnak tartották.

„El kellett fogadnom, hogy én voltam a filmben a szexi faktor. Azért is volt nehéz megtalálniuk a megfelelő lányt a szerepre, mert vannak dolgok, amiket nem lehet eljátszani. A szexuális kisugárzást nem lehet eljátszani. A bájt sem lehet eljátszani. Valaki szexi vagy nem szexi. Bájos vagy nem bájos. Éveken át hallgattam, ahogy mondják a pasik, hogy „Úristen, ott voltál egy plakáton a szobám falán”. Sokáig szégyelltem, hogy szexszimbólumnak tartottak” – mesélte a színésznő, aki azóta a rendezéssel is megpróbálkozott.