Magazin

Királyi beavatkozás! Kórházba vitték és megműtötték Katalin hercegnét

2024.01.18. I 09:05
Várhatóan még 10-14 napig kórházban marad a walesi hercegné.

Közleményben tudatta a Kensington-palota, hogy Katalin walesi hercegnőt kórházba szállították, ahol egy tervezett hasi műtétet hajtottak végre rajta. A műtét sikeres volt, viszont várhatóan 10-14 napig kórházban marad Vilmos herceg felesége. Katalin a kórházi tartózkodás után otthon lábadozik tovább, és orvosi tanácsra húsvét előtt nem tér vissza a munkába.

A közlemény semmilyen más részletet nem árult el a 42 éves hercegnő műtétjéről. Jelezték, hogy Katalin szeretné magánügyként kezelni az egészségi állapotát, ezért csak akkor adnak majd további felvilágosítást, ha jelentős változásról számolhatnak be – írja a hvg.hu.

A walesi hercegnő elnézést kért, amiért több eseményt is le kell mondani a műtét miatt. A közlemény alapján legalább két és fél hónapig nem fog részt venni nyilvános rendezvényeken. A Sky News úgy tudja, hogy ebben a helyzetben Vilmos herceg is elhalasztja majd több megjelenését, hogy támogatni tudja a feleségét, és a három gyerekük, György, Sarolta és Lajos mellett legyen.

A trónörökös a felesége kórházi tartózkodása alatt nem fog hivatalos kötelezettségeket vállalni. A walesi hercegi pár a következő hónapokban nem fog külföldre sem utazni. Katalin legutóbb karácsonykor jelent meg a nyilvánosság előtt, akkor a királyi családdal vett részt a karácsonyi misén Sandringhamben.