Utazás

A nagy utazás! Jakupcsek Gabriella Afrikába vitte lányát

2024.01.18. I 14:25
A műsorvezető úgy döntött, ideje a lányának, Emmának is megmutatni azt a világot, ahol a tiszta víz és áram is sokszor luxusnak számítanak.

Közel húsz éve életre szóló élményekkel gazdagodott afrikai útja során Jakupcsek Gabriella. A műsorvezető, író ezért úgy döntött, ideje a lányának, Emmának is megmutatni azt a világot, ahol az olyan alapvető dolgok, mint a tiszta víz és áram is sokszor luxusnak számítanak.

– A fiaimmal is sokat utaztam, Emma pedig most van abban a korban, hogy amit én tudok és megtapasztaltam, azt megmutassam neki. Az célirányos, hogy mit mutatok meg neki, hiszen a gyerekek többsége, akik megtehetik, hogy utazzanak, általában a wellnessben és a luxusban nyaralnak a szüleikkel, akik pihenni szeretnének. Én meg szeretnék neki mást is megmutatni, például hogy kilépjen a komfortzónájából, és megismerjen egy olyan világot, ahol nincs wifi és internet, hogy a Mombasa utcáin sétálva őrá néznek furán – sorolta az okokat a Blikknek Jakupcsek Gabriella.

– Nekem óriási élmény volt, hogy olyan helyeken járhattam részben Frei Tamásnak, részben a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően, ahol nem jár turista. Ezek az élmények nagy részben meghatározták a világlátásomat és az értékrendemet, és azt gondolom, hogy Emmának is be fog épülni ez, máshogy fog nézni dolgokat – árulta el Jakupcsek, hozzátéve, hogy bár európai szemmel szinte elképzelhetetlen szegénység fogadta őket számos helyen, az ebbe született helyi emberek sokkal nyugodtabbak, mint bármelyikünk.