Magazin

Cellalakóból megint villalakó? Februárban szabadulhat a börtönből VV Aurelio

2024.01.17. I 12:20
Ha a bíróság elfogadja az egykori villalakó kérelmét, akkor bajai otthonában, „reintegrációs őrizetben” töltheti le büntetése hátralévő részét.

Ha a bíróság rábólint Aurelio Caversaccio nemrég beadott kérelmére, akkor hamarosan szabadulhat a börtönből a 6. Való Világ győztese. A Blikk cikke szerint VV Aurelio reintegrációs őrizet elrendelését kérte ügyében a bíróságtól, és amennyiben pozitívan bírálják el kérelmét, akkor már februárban kikerülhet a Kozma utcai börtönből, hogy bajai otthonában töltse le büntetése hátralévő részét.

Aurelio 2022 februárjában vonult börtönbe, mert emberrablásért és kábítószerrel való visszaélésért három év öt hónap szabadságvesztésre ítélték. Az emberrablásért kapott két év három hónap hátralévő részét augusztusban elengedték jó magaviselete miatt, így jelenleg a drogügy miatt kiszabott egy év két hónap büntetését tölti. 

Ha a bíróság úgy látja, hogy a jó magaviseletű rab esetében a szabadságvesztés legenyhébb fokozata, a házi őrizet is elég a büntetési célok eléréséhez, akkor Aurelio két év börtön után hazatérhet. A reintegrációs őrizet megengedhetőségéről, a szükséges magatartási szabályok meghatározásáról a büntetés-végrehajtási bíró dönt, mondta a Blikknek dr. Galgóczi Zoltán.

Az ügyvéd szerint Aurelio nagyon bízik abban, hogy a bíróság most is kegyes lesz hozzá, legfőképpen a kislányát szeretné végre személyesen látni és megölelni, a gyermeke létezéséről ugyanis csak a börtönben szerzett tudomást, és eddig csak Skype-on keresztül láthatta. Aurelio nagyon készül a börtönön kívüli életre, már munkát is szerzett édesanyja cégénél, mivel a reintegrációs őrizet ideje alatt van lehetőség dolgozni.