Magazin

Isten éltesse! 78 éves lett Nagy Feró

2024.01.15. I 09:05
Az énekes mindig azt mondogatja, a fokhagyma és pálinka a titok, ilyenkor azt mondják neki, hogy alkoholista.

A 78. születésnapját ünnepli Nagy Feró, aki a Borsnak nyilatkozott minderről. A Beatrice frontembere állítja, nehéz ezt feldolgozni, nem is kedveli túlságosan a januári időszakot. Bulit sem kért, azt majd a nyolcvanadikra tartogatja. A fiatalosság titkáról így beszélt:

Mindig mondom, hogy a fokhagyma és pálinka a titok. Ilyenkor azt mondják rám, azért mondom ezt, mert alkoholista vagyok. Hát, ez sem igaz! Van, hogy két hónapig egy kortyot sem iszom. Rá is szoktak csodálkozni, amikor visszautasítom az italt, és egyből azt kérdezgetik, mi a bajom. Nincs semmi probléma, de szoktam tesztelni magam, hogy bírom. És nagyon is jól!

Azt mondja, nem foglalkoztatja már túlzottan az egészsége sem: Öregesen vagyok, ebben a korban mindig van valami baja az embernek. Hol ez, hol az fáj, van, hogy prüszkölünk, vagy folyik az orrunk, igen, de mindenkinek üzenem: hozzá lehet szokni. Úgy kell élni, mintha semmi bajod nem lenne, én nem foglalkozom vele.

A fia és a kollégája távozása után a zenekart sem akarta tovább működtetni - de meggondolta magát. A banda nem áll le, sőt, új album készül.

"Csak egy napig tartott a szomorkodásom. A fél zenekar lelépett, de felpörögtek az események. Túl kell lépnem ezen, ezért úgy döntöttem, hogy csinálok egy lemezt. Három nóta el is készült, teljesen oda vagyok érte. Fiatal emberekkel kezdtem el szövetkezni, felrázták a fáradt, öreg szívemet.

Éjjel-nappal dolgozom, hogy gyorsan haladjunk, és reményeim szerint február végén, március elején meg tud jelenni. Fel kell vennem a tempót a srácokkal, pedig még a fiam és a kollégám távozása után a zenekart sem akartam tovább működtetni" – nyilatkozta Feró.