Magazin

Újabb hithű fradista! Krausz Gábor is él-hal a zöld-fehérekért

2024.01.12. I 18:45
Itt van még egy celeb, aki Győzike, Kis Grofó és Alekosz után szintén csatlakozott a Ferencváros rajongótáborához.

Egyre népszerűbb a celebek és hírességek között a Ferencváros. Egy ideje hirtelen rájött a zöld-fehérek felé áradó, sosem múló szeretetére Kis Grofó, majd Győzike, végül Alekosz. Most egy kevésbé ciki fradista került elő: Krausz Gábor.

„Fradista vagyok, s már az első élményem meghatározó volt a klubbal, igaz, nem pozitív értelemben. Tizenkét éves voltam, amikor egy családi barátunk Londonból, nagy Chelsea-rajongó, azt kérte, ha már itt van, vigyük el egy meccsre – mi meg egy Fradi-mérkőzésre vittük. 

Akkor voltam először focimeccsen, s kisfiúként nem értettem, miért zsidóznak a lelátón. Az is furcsa volt, hogy a meccsre menet apám levette a nyakláncát, amin egy Dávid-csillag volt. Idővel aztán megértettem, miért, s amikor pár évvel később újra kimentünk, már tudtam koncentrálni a pályára, és elengedtem ezeket a hangokat. 

De ég és föld a különbség az akkori és a mostani Fradi között. Az utóbbi több mint tíz évben nyugati színvonalú lett a Ferencváros – gondoljunk csak a Groupama felépítésére, a csapatra, a szellemiségre. Én, aki korábban sírva mentem haza a meccsről, most örömmel jövök, és hithű fradistává váltam. Látható bizonyítéka a változásnak az is, hogy már izraeli játékosa is van a csapatnak Abu Fani személyében. Az utóbbi több mint tíz évben nyugati színvonalú lett a Ferencváros” – nyilatkozta a mandiner.hu portálnak a sztárséf.