Magazin

Kihagyhatatlan! 5 film, amit érdemes megnézni 2024 januárjában

2024.01.11. I 17:40
Január hónapban számos figyelemre méltó film debütál a mozikban és a streaming szolgáltatóknál. 

Itt az új esztendő, amely nem kezdődhet jobbnál jobb filmekkel. Az alábbiakban a velvet.hu segítségével részletesebben ismertetjük azokat a filmeket, amelyeket nem érdemes kihagyni az év első hónapjában.

A szabadság hangja (2023)

Alejandro Monteverde rendezésében készült ez az amerikai krimi, Jim Caviezel, Mira Sorvino és Bill Camp főszereplésével. A film központi alakja Tim Ballard, egy volt amerikai kormányügynök, aki Kolumbiában küzd a gyermekkereskedelem ellen. Az Angel Studios 2023. július 4-én mutatta be a filmet, amely rövid időn belül a filmtörténelem egyik legsikeresebb független alkotásává vált. 
Csábító leckék (2024)

Egy amerikai dráma, amelyet Jade Halley Bartlett írt és rendezett. A film főszereplői Jenna Ortega és Martin Freeman, mint Cairo és Jonathan; egy diák és egy tanár, akik egy kreatív írásbeli feladat után sötét kapcsolatba keverednek. 2016 decemberében Jade Halley Bartlett Miller's Girl című forgatókönyvét Seth Rogen cége, a Point Grey Pictures megvásárolta, és felkerült a hollywoodi fekete listára, amely a még nem gyártott forgatókönyveket tartalmazza. 2022. szeptember közepén jelentették, hogy a Lionsgate Films felvásárolta a film forgalmazási jogait. A film premierje a Palm Springs-i Filmfesztiválon lesz 2024. január 11-én, azaz a mai napon.

Álmaid hőse (2023)

Kristoffer Borgli által írt és rendezett, az Álmaid hőse című 2023-as amerikai fekete vígjáték a kritikusok által elismert Nicolas Cage, Julianne Nicholson és Michael Cera főszereplésével kerül a mozikba. A film első bemutatója a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol jelentős figyelmet kapott, és ezután az A24 indította el a film korlátozott körű moziforgalmazását, amely tovább növelte az alkotás iránti érdeklődést. A film pozitív kritikákat kapott, és több díjra is jelölték, köztük a legjobb férfi főszereplő - musical vagy vígjáték kategóriában (Nicolas Cage-nek) Golden Globe-díjra. 
A méhész (2024)

A 2024-ben bemutatásra kerülő A méhész, David Ayer rendezésében, Jason Statham főszereplésével készült. A film izgalmas története egy volt ügynök, Mr. Clay kálváriáját mutatja be, aki személyes indíttatásból száll szembe egy céggel, melyet barátja és szomszédja tragikus haláláért tart felelősnek.

A hó társadalma (2023)

J.A. Bayona rendezésében, ez a film egy csoport túlélő történetét meséli el az Andok távoli szívében. Az igaz történeten alapuló és Pablo Vierci azonos című könyvéből adaptált film főszereplői Enzo Vogrincic, Matías Recalt, Agustín Pardella, Tomas Wolf, Diego Vegezzi és mások.