Zene

Más út! Nagy Feró: „Eljött az idő, hogy a fiam kirepüljön a szárnyaim alól”

2024.01.05. I 10:10
Nagy Feró fia, Nagy Hunor Attila, a Beatrice dobosa és Kékkői Zalán gitáros is kilép a zenekarból.

Az énekes fia most a story.hu-nak nyilatkozott a terveiről és a döntés hátteréről. Nagy Hunor Attila azt mesélte a lapnak, szeretett volna kilépni apja árnyékából.

„Úgy éreztem, más úton kell, hogy járjak, mint amerre a zenekar tart. Az együttes gyakorlatilag egy ember kultusza köré épül. A zenekar múltja nagyon erősen befolyásolja a jelenét és a jövőjét, és ezek azért keretek közé szorítják az embert, ha benne van. Kicsit ki szeretnék lépni édesapám árnyékából. Ezt már elég régóta tervezgettem, és a múlt év végén jött el a megfelelő pillanat.”

Azt mondja, konfliktus nem volt a kilépés okai mögött.

„Éreztem magamon, hogy kicsit szűk a tér, és más irányba szeretnék menni, mint a zenekar. Ha egy csoportban mindenki egy irányba szeretne menni, csak én nem, akkor felmerül a kérdés, hogy ki van az autópálya rossz oldalán. Négyszemközt mondtam el apának a dolgot. Én elmondtam az érveimet, ő pedig támogatott, úgy ahogy egész életében tette. Nyilván megsirattuk ezt a dolgot, de valahol számítottunk is rá, mivel nagy a korkülönbség. Úgy egészséges, ha az ember nem egy zenekarból megy nyugdíjba.”

Az ügyről Nagy Feró a Blikknek beszélt bővebben. Elárulta, 1-2 hónappal korábban már sejtette, hogy ez lesz a dolgok vége.

„A fiam változást akart és ilyen értelemben kirepült a családi fészekből. Vártam nála az a pillanatot, amikor már nem akar az apja szárnyai alatt dolgozni. Bekerülhet most egy olyan helyre, ahol az ő zenei ízlését tolhatja, inkább a punk felé fordul. Fiatalosabb zenét akar játszani, és én ezt elfogadom. Drukkolok neki, segítek, támogatom. Nem mondom, hogy a lelkem ebben nem sérült, de közben büszke is vagyok rá.”