Magazin

Vallomás! Esztergályos Cecília: „Az első szerelmem tönkretette az életem”

2023.12.28. I 16:35
Ezért nem születhetett gyereke a színésznőnek.

Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő mai napig aktív munkájában, pezsgő életet él és örökké mosolyog. D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában élete nehéz pillanatairól mesélt, és azt is elárulta, miért nem született gyermeke.

A 80 éves művésznő a hatvanas években balettművészként végzett az Állami Balettintézetben, 1960 és 1963 között a Pécsi Balett társulatának tagja volt. Ekkor ismerte meg Pécsett első szerelmét.

- Ő, hát nem akarattal, de tönkretette az életemet. Mondta, hogy ő nem akar gyereket, és nem vesz el feleségül - mesélte a műsorban Esztergályos Cecília, aki hozzátette, ezt persze nem árulhatta el szüleinek.

A fiatal színésznő négyszer esett teherbe Fülöp Zsigmond színésztől, de tiszteletben tartotta azt, hogy párja nem szeretne családot alapítani. Esztergályos Cecília ezt az időszakot úgy írta le, hogy reggel a pécsi balettből egyenesen a Baross utcai klinikához ment, majd este vissza előadásra. - Hát persze, hogy nem lehetett gyerekem aztán. Tehát tönkretettem magam teljesen.