Magazin

Igazi aranybánya! 80 millió dollárt hozott eddig Mariah Carey karácsonyi dala

2023.12.28. I 14:25
Az All I Want for Christmas összességében 2-4 millió dollár közti összegű jogdíjat termel minden évben. 
Mariah Carey és régi dalszerző partnere, Walter Afanasieff 1994 nyarán bezárkózott egy stúdióba a manhattani The Hit Factoryban, és nekiállt dolgozni egy albumon, amely végül a Merry Christmas címet kapta. Ezen szerepelt Mariah Carey legismertebb dala, az All I Want for Christmas Is You, amely azóta is dollármilliókat termel.

A "Merry Christmas" című album 1994. október 28-án jelent meg, a nagylemez végül 15 millió példányban kelt el világszerte, nagyrészt az All I Want for Christmas is You című slágernek köszönhetően. Mostanáig több mint 16 millió példányban kelt el világszerte kislemezen. Ezzel a zenetörténet 12. legkelendőbb kislemeze

A legszerényebb becslések szerint Mariah Carey minden decemberben 600 ezer dollárt keres a dalból származó jogdíjakból, ugyanakkor a legmagasabb becsült összeg 1,2 millió dollár csak decemberre és csak Carey-re számolva. Az All I Want for Christmas összességében 2-4 millió dollár közti összegű jogdíjat termel minden évben.

Ha figyelembe vesszük, hogy Mariah Carey 350 millió dolláros vagyonon ücsörög, ez a dal pedig hozott már 80 millió dollárt, és folyamatosan termeli a pénzt, látható, hogy egy kifogyhatatlan aranybánya. Ennek ellenére Mariah Carey gyerekei azonnal eliszkolnak, ha az énekesnő rázendít - a videót itt meg tudja nézni.