Magazin

Milliárdosok klubja! Íme a leggazdagabb sztárok 2023-ból

2023.12.27. I 17:40
Az idei év leggazdagabb sztárja a nettó 8 milliárd dolláros vagyonával Jami Gertz.

Fedezze fel a velvet.hu segítségével, hogy kik azok, akik a 2023-as év zárásakor a milliárdosok ranglistájának élén állnak.

Jami Gertz

Nettó vagyon: 2,76 billió forint (8 milliárd dollár)

Jami Gertz vagyonát főként üzleti és befektetési tevékenységek révén szerezte, amelyeket nagyrészt férje, Antony Ressler magántőke- és befektetési alapjának, az Ares Managementnek köszönhet. Ők ketten résztulajdonosai az Atlanta Hawks NBA csapatnak, ami jelentősen hozzájárul gazdagságukhoz.

Jami Gertz és férje ismertek nagylelkű adományaikról, amelyekkel számos közösségi projektet támogatnak.

Steven Spielberg

Nettó vagyon: 2,76 billió forint (8 milliárd dollár)

Steven Spielberg, az egyik legbefolyásosabb filmrendező és producer, 2,76 billió forintos (8 milliárd dollár) nettó vagyona révén az egyik leggazdagabb személyiség a filmiparban. Több évtizedes karrierje során Spielberg több generációt meghatározó filmeket alkotott, mint például a Cápa, az E.T. és a Schindler listája. Ezek a művek nemcsak kritikai elismerést és jelentős bevételt hoztak neki, hanem elősegítették a mozgókép művészetének fejlődését is.

Spielberg üzleti érzéke kiemelkedő; a DreamWorks SKG társalapítójaként jelentős hatást gyakorolt a filmgyártás és -terjesztés modern világára. Ez a stúdió számos sikeres film mögött áll, amelyek tovább növelték Spielberg vagyonát.

Emellett nevéhez fűződik számos sikeres filmproduceri és technológiai projekt, amelyek szintén hozzájárultak hírnevéhez és gazdagságához. 
George Lucas

Nettó vagyon: 2,415 billió forint (7 milliárd dollár)

George Lucas, aki a Star Wars film megalkotójaként vált ismertté, 2,415 billió forintos (7 milliárd dollár) nettó vagyona révén a szórakoztatóipar egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb alakjává vált. A Star Wars mellett olyan kultikus franchise-ok, mint az Indiana Jones sorozat is az ő nevéhez fűződnek.

Lucas gazdagsága jelentős részben a Lucasfilm Ltd. értékesítéséből származik, amit 2012-ben adott el a Disneynek körülbelül 138 milliárd forintért készpénzben és részvényekben. 

Lucas nem csupán egy filmes ikon, hanem egy üzleti zseni is, aki élen járt a merchandising és a filmhez kapcsolódó termékek piacán, forradalmasítva ezzel a filmes ipart. A Star Wars franchise körüli márkázás és számtalan termék, könyv, játék és egyéb jogdíjak is jelentős részét képezik Lucas vagyonának.


Oprah Winfrey
Nettó vagyon: 1,208 billió forint (3,5 milliárd dollár)

Oprah Winfrey, a média világának királynőjeként ismert, 1,208 billió forintos (3,5 milliárd dollár) nettó vagyona révén az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb személyiség. A műsorvezetőnő sikere és gazdagsága az Oprah Winfrey Show című műsornak köszönhető, amely több mint két évtizeden át volt a legnézettebb talk show az Egyesült Államokban, valamint számos médiavállalkozásnak és befektetésnek.

Oprah Winfrey híres a mélyreható, érzelmekkel teli interjúiról, amelyek során számos híresség, államfő és fontos közéleti személyiség osztotta meg történetét. Ezek a beszélgetések nemcsak nézettségi rekordokat döntöttek, hanem a médiavilág egyik legbefolyásosabb alakjává is tették.

Ezenfelül Winfrey számos sikeres üzleti vállalkozásban és projektben vett részt, többek között a saját televíziós hálózatában, az OWN-ban. Számos sikeres film és könyvkiadási projekt is a nevéhez fűződik.

Oprah Winfrey vagyonának jelentős része részvényekből és befektetésekből származik, beleértve jelentős részesedését a Weight Watchers cégben is. Oprah Winfrey tehát nem csupán a média világának ikonja, hanem egy sikeres üzletember is. 


Jay-Z

Nettó vagyon: 690 milliárd forint (2 milliárd dollár)

Jay-Z, valódi nevén Shawn Carter, a rap zene és az üzleti élet egyik kiemelkedő alakja, 690 milliárd forintos (2 milliárd dollár) nettó vagyona révén. Nemcsak mint rapper, hanem mint üzletember is hatalmas sikereket ért el, amelyek hozzájárultak vagyonának növekedéséhez.

Jay-Z zenei karrierje rendkívüli sikereket ért el, több mint 100 millió eladott albummal és számos díjjal, köztük 22 Grammy-díjjal. Emellett ő alapította a Roc-A-Fella Records-t és a Roc Nation-t, zenei kiadókat és menedzsment céget, amelyek számos más művész karrierjét is segíti.

Jay-Z széles körben érdekelt az üzleti életben: aktív szerepet játszik az ingatlanfejlesztésben, a kereskedelemben és a Tidal zenei streaming szolgáltatás működtetésében. Emellett több vállalkozásban is részesedése van. Kiemelkedő befektetései közé tartozik a D'Ussé konyak és az Armand de Brignac pezsgő, amelyek mindkettő hatalmas piaci sikert értek el.

Kim Kardashian

Nettó vagyon: 586 milliárd forint (1,7 milliárd dollár)

Kim Kardashian, a televíziók képernyőiről vált ismertté a divat és üzleti világban, büszkén áll a 586 milliárd forintos (1,7 milliárd dollár) nettó vagyonával. Kim Kardashian karrierje a Keeping Up with the Kardashians valóságshow-val kezdődött, amely nemcsak őt, hanem egész családját is világhírűvé tette.

Kim Kardashian üzleti érzékét a KKW Beauty kozmetikai márkájának és a Skims alakformáló ruházati vonalának sikerén keresztül bizonyította. Mindkét vállalkozás óriási sikert aratott, és jelentős mértékben növelte vagyonát. Ezek a márkák nemcsak hírnevét és befolyását használják ki, hanem az innovációra és a stílusos megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetnek.

A média és a közösségi média terén való aktív jelenlétével Kim folyamatosan bővíti márkáját és üzleti érdekeltségeit. A híresség és az üzleti siker kombinációja tette őt az egyik legismertebb és leggazdagabb valóságshow-szereplővé és üzletasszonnyá világszerte. 

Rihanna

Nettó vagyon: 586 milliárd forint (1,7 milliárd dollár)

Rihanna, a barbadosi születésű énekesnő és vállalkozó, 586 milliárd forintos (1,7 milliárd dollár) nettó vagyona révén az egyik leggazdagabb női előadóművész és vállalkozó. Nemcsak mint Grammy-díjas énekesnő vált világszerte ismertté, hanem mint a szépségipar és divatvilág úttörője is. Zenei karrierje több mint egy évtizede folyamatos sikert arat, számos slágerrel és eladott albummal, amelyek nemcsak díjakat és elismerést hoztak számára, de jelentős bevételt is. 

Rihanna vagyonának egy jelentős részét a 2017-ben alapított Fenty Beauty kozmetikai márkája adja, amely rögtön hatalmas piaci sikert ért el. A Fenty Beauty különösen azért vált ismertté, mert széles árnyalatskálát kínál, így minden bőrtónushoz megfelelő terméket biztosít, valamint a termékek magas minőségéért, amivel új irányt szabott a szépségiparnak.

Ezenkívül Rihanna alapította a Fenty fashion house-t, a LVMH-val (Moët Hennessy Louis Vuitton) együttműködve, amely további jelentős bevételi forrást és iparági befolyást jelent számára. A Fenty márka a luxusdivat, a fehérnemű és a szépségápolás területén is aktív, szélesítve Rihanna üzleti portfólióját és márkájának hatáskörét. Rihanna vállalkozói szellemét és innovatív hozzáállását dicsérik, ami lehetővé tette számára, hogy több területen is kiemelkedő sikereket érjen el. Emellett aktív jótékonykodó és társadalmi aktivista is, aki a Clara Lionel Foundationön keresztül több fontos ügyet is támogat, beleértve az oktatást és az egészségügyet.

Sir Paul McCartney

Nettó vagyon: 414 milliárd forint (1,2 milliárd dollár)

Sir Paul McCartney, a The Beatles egykori tagjaként és sikeres szólóelőadóként, 414 milliárd forintos (1,2 milliárd dollár) nettó vagyona révén a zeneipar egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb ikonja. McCartney a modern zene egyik meghatározó alakjaként ismert, akinek dalai és albumai generációkon átívelő sikert és elismerést értek el. Zenei pályafutása a The Beatles-szel kezdődött, amely a zenei világ egyik legnagyobb hatású és legtöbb albumot eladó együttese lett. A The Beatles feloszlása után McCartney sikeres szólókarriert épített, számos albumot megjelentetve és világszerte koncertezve. Olyan dalokat írt és adott elő, mint a Yesterday, a Hey Jude és a Let it Be, amelyek mára a zenei világ klasszikusaivá váltak.

A zenén túl McCartney aktívan részt vesz a jogdíjak és a zenei kiadás területén is, ami tovább növelte vagyonát. Ő maga is zeneszerzőként és producerként tevékenykedik, és több zenei és kulturális projektben is részt vett. Emellett nevéhez fűződik számos filozófiai és társadalmi kezdeményezés, valamint aktívan részt vesz az állatjogok és a környezetvédelem terén is. McCartney vagyonának jelentős része a zenei jogdíjakból, a koncertturnékból, és a számos zenei és kulturális befektetésből származik.