Magazin

Távol ünnepelnek! Kovács Kokó Istvánék nem hagyományosan karácsonyoznak

2023.12.24. I 08:55
Már régóta így csinálják feleségével, ilyenkor mindig elmennek valahova a nyárba.

A karácsonynak a nyugalomról és a békéről kéne szólnia, mégis sokan éppen ilyenkor őrülnek meg igazán. Rohangálás a boltba ajándékokat kutatva, sütés-főzés, majd minden van, csak az ünnep szentsége nem. Nem meglepő tehát, hogy vannak, akik kifejezetten menekülnek a káosz elől. 

„Hat évvel ezelőtt úgy döntöttünk a feleségemmel, hogy karácsonykor mindig elmegyünk valahova a nyárba. Ezért mi most megvettük a fát, itt hagyjuk, aztán elmegyünk, és valamikor január elején vagy december végén visszajövünk, amikor már túl vagyunk a karácsonyon. 

Meghívjuk a családot szokás szerint egy vacsorára, de már nem ugyanaz az őrült rohangálás van. Mi nem veszünk ajándékot, mindennap veszünk egymásnak valamit, de nem karácsonyra. Megpróbáljuk megőrizni ennek a szent üzenetét, és nem ebbe az őrületbe megyünk át, mert ez tényleg idegőrlő – mondta a #Bochkorban Kovács Kokó István.

Az egykori ökölvívó világklasszis elárulta, hogy saját kezűleg szereti elkészíteni a meglepetéseket. – Én egy ötletgazda vagyok, szeretek magam különböző ajándékokat készíteni. Nem keresztszemes hímzésről beszélek, hanem, mondjuk, fényképekből csinálok könyvet.”