Szórakoztató műsor

Hamarabb szabadulhat a börtönből Aurelio

2023.12.22. I 12:20
A ValóVilág egykori győztesét kábítószer-fogyasztásért és emberrablásért ítélték el: 3 év 5 hónap börtönbüntetést kapott. 

VV Aurelio tavaly februárban vonult be a börtönbe. A ValóVilág egykori győztesét kábítószer-fogyasztásért és emberrablásért ítélték el: 3 év 5 hónap börtönbüntetést kapott. Most úgy döntött a bíróság, hogy hamarabb szabadulhat – igaz, előbb le kell ülnie egy másik kiszabott büntetését.

A büntetés-végrehajtási bíró nemrég hozta meg a döntését, amely szerint Aurelio teljesítette a törvényi feltételeket, úgyhogy megkapja a kedvezményeit.

„Így az emberrablásért kiszabott büntetése kétharmad részének letöltésével idén augusztus 17-től lehetővé tette számára a feltételes szabadságra bocsátást. Tekintve viszont, hogy ezt a bűncselekményt a saját fogyasztására szánt, csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az emiatt kiszabott 1 év 2 hónap börtönbüntetés végrehajtását teszi most foganatba a büntetés-végrehajtási intézet. Aurelio tehát még nem szabadul, hanem a második büntetését kezdi meg” – mondta dr. Galgóczi Zoltán, Aurelio ügyvédje, hozzátéve: Aurelio minden erejével küzd azért, hogy jó útra térjen.

„Aurelio a börtönben részt vett egy önkéntes drogterápián annak ellenére, hogy a lebukása, vagyis 2015. november óta nem fogyasztott kábítószert” – mondta.

Aurelio hatalmas örömmel fogadta a hírt a bíró döntéséről, és már alig várja, hogy szabadulhasson.

„Mivel a leckét egy életre megtanultam az elmúlt hónapokban, a vizsgán nem kellett puskáznom, amikor a büntetés-végrehajtási bírónő kikérdezett annak érdekében, hogy lássa, megérdemlem-e a szabadságot. A döntése erőt adott, ami átvisz a mélypontokon, hiszen nagyon hiányoznak a szeretteim” – árulta el a Hot! Magazinnak.

Még botrányosra sikeredett börtönbe való bevonulása előtt bement az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorba, talán gyakorlásnak, és a felvétel most ma este kerül ismét adásba a Life TV-n. Maga a műsor kis híján botrányba fulladt, ugyanis Aurelio annyira kiakadt, amikor Hajdú Péter a büntetőügyeiről kezdte kérdezgetni, hogy trágár szavakat kiabált, majd azzal fenyegetőzött, hogy otthagyja az egész műsort.

Szintén szóba kerül a műsorban, hogy Aureliónak továbbra is megvan a svájci állampolgársága, de úgy érzi, hogy gyávaság lenne ott börtönbe menni, ezért itthon tölti le a büntetését. Őszintén beszélt Aurelio a szüleiről, megbocsátott édesanyjának, aki 17-18 éves korában elhagyta őt.