Karácsony

Karácsonyra várva! Csuti utolsó pillanatos vásárló

2023.12.21. I 15:30
Szabó András egész évben figyeli a szerettei kívánságait.

Mikor kezdi az ajándékokat beszerezni?

– Januárban… A viccet félretéve, elég utolsó pillanatos vásárló vagyok. A ház már fel van díszítve, mindenhol manók, égők, télapók lógnak, az ajándékokkal viszont még vannak elmaradásaim. Nagyjából 60 százalékosan vagyok meg. Azt gondolom, az emberek többsége az elfoglaltságai miatt az utolsó pillanatra hagyja, és rohangál utánuk, aztán mindig megfogadja, hogy jövőre másként lesz – jelentette ki a Blikk kérdésére Csuti.

Mit gondol, érdemes a szeretteinket megkérdezi előzetesen, hogy mire vágynak?

– Én inkább azt javaslom, próbáljunk egész évben figyelni. Nekem az vált be, hogy folyamatosan jegyzetelek, amikor valamit említenek, aztán abból merítek ötleteket. Olyan típus vagyok, aki szeret kedveskedni a másiknak, így ez a jegyzet a karácsony előtti időszakra általában elfogy, ezért kezdhetem újra írni.

Rendelni szokott vagy inkább plázázik?

– Saját magamnak rendelek, de másnak nem merek. Szeretem megfogni, megnézni, hogy biztos úgy néz ki, mint ami a dobozban van. Azon is aggódok, vajon időben megjön-e, s nem sérül-e szállítás közben. Szóval inkább kivárom az üzletekben a sort.

Élményt vagy tárgyi ajándékot ad szívesebben?

– Mind a kettőt szoktam. A családon belül a felnőtteknek szoktunk élményt adni, a gyerekeknek viszont még többet ér mondjuk egy lego, és nekik az az élmény, ha azzal játszunk együtt.