Magazin

Orvosi csoda! Szívműtét és stroke után a rákot is legyőzte Szombathy Gyula

2023.12.19. I 09:05
Nemrég újra kórházban járt: előbb a jobb, majd a bal szemét műtötték szürkehályog miatt.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész legyőzte a rákot, felépült a sztrókból, túlélt egy szívműtétet. Nemrég újra kórházban járt: előbb a jobb, majd a bal szemét műtötték szürkehályog miatt.

"Lassan már megszokom, hogy újabb és újabb csatákat kell vívnom az egészségemért... Túlzás nélkül mondhatom, hogy megjártam a hadak útját. Most például a látásom, az ezer meg ezer szín, forma volt a tét. Sajnos, a szemem nem bírta a lépést az idő múlásával, így muszáj volt eltávolítani az oda nem való szürkehályogot.

Mindkét szememet megműtötték. Előbb az egyiket, aztán egy hét múlva a következőt, és én úgy jöttem ki a kórházból, mint egy boldog kisgyerek, aki a legszebb karácsonyi ajándékát kapta: a látását" - mesélte a színész.

"Átestem sok betegségen, és most tiszta szívből mondom: bizakodó vagyok a jövőmet tekintve. Az orvosoknak hála, túljutottam megannyi válságos pillanaton. Jó élni, különösen itt, a Balaton mellett, ezzel a csodálatos nővel, a feleségemmel, akinek nem lehetek eléggé hálás a sok szeretetért, türelemért és gondoskodásért. Miatta sem adhatom fel. Eljárok gyógytornára, megteszek mindent, amit kérnek tőlem, csak hogy javítsam az állapotomat, és ne legyek ennyire kiszolgáltatott" - mondta a Blikknek.