Magazin

A nagy visszatérés! Újra együtt lépett fel MC Hawer és Tekknő Miki

2023.12.19. I 15:30
Tekknő Miki augusztusban kétoldali infarktust kapott, amiből csak a csodával határos módon sikerült felépülnie.

Mc Hawer és Tekknő nevét mindenki ismeri ebben az országban, a mulatós zene királyai hosszú hosszú ideje szórakoztatják már a nagyérdeműt. A duó karrierje azonban a 2010-es évek elején megtört, miután Haweron olyan mértékben elhatalmasodott az alkoholfüggőség, hogy képtelen volt már ellátni a feladatait, bevonult egy elvonóra. 

A leszokás végül sikerrel zárult, a zenész visszatért az énekléshez, idén augusztusban azonban újabb csapás érte őket: Tekknő súlyos, kétoldali infarktust kapott. Az orvosok szerint igencsak kevés esélye volt a túlélésre...

A rajongók és velük együtt MC Hawer is sűrűn imádkozott Mikiért, sőt, még templomba is elment, hogy az Urat kérlelje, tartsa itt az ő barátját. Az imáik pedig meghallgatásra találtak: Miklós a csodával határos módon olyan gyorsan felépült az életveszélyes állapotból, hogy még az orvosok is csak néztek. A kezelések és a rehabilitáció természetesen még további hónapokra kivette őt a munkából, de legalább volt remény, hogy egyszer visszatérhetnek. 

A srácok visszatérésére nem kell tovább várni, Mc Hawer és Tekknő Miki újra ezer százalékon égve lépnek színpadra, például most decemberben is. A duó Marosvásárhelyen lép fel, egy nagyszabású karácsonyi partin, majd utána egyre gyakrabban láthatjuk őket más városokban is. 

A hírek szerint a zenekar a nyarat is keményen végig akarja hajtani, annyi bulifelkérésnek mondanak majd igent, amennyinek csak tudnak. Persze, Mikki és Hawer gondolataiban ott van, hogy az egészség az első, azért igyekeznek úgy teljesíteni, hogy közben egészségesek is maradjanak.