Megemlékezés

Sosem feledi… Kóbor János özvegye a mai napig várja haza férjét

2023.12.18. I 14:25
Két év telt el azóta, hogy Mecky elment, a család fájdalma azonban nem múlik. 

Kóbor János, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja 78 éves korában koronavírus következtében halt meg. Kóbor Zsóka a legutóbbi interjújában azt mondta, néhai férje élete a színpadon zajlott, ahol egy briliáns énekes volt, de amint lejött a deszkákról, megváltozott.

„Mintha két ember lakozott volna benne. Aki ismerte a privát életben, tudja, milyen halk szavú, óriási humorérzékkel megáldott, intelligens és szerény személyiség volt. Nála nem voltak sztárallűrök. Kirobbanó színpadi egyénisége átváltozott egy kedves, nyugodt, különleges emberré. Mecky a magánéletben gyöngéd, szerető férj és csodálatos apa volt, aki nagyon élvezte ezt a szerepet.

Nem riadt vissza semmilyen feladattól, amit egy kisgyerek nevelése követelt. Lénát kicsi kora óta felnőttként kezelte, együtt nézték a Forma-1-es versenyeket, esténként kifeküdtek a kertbe a csillagokat nézni. Megtanította őt a különböző csillagképek neveire, a víz szeretetére, együtt fociztak és ő tanította meg Lénát úszni is" – kezdte a Blikknek Kóbor Zsóka, aki azt is elárulta, férje igazán otthon volt nyugodt. Két éve december 6-án halt meg a legendás zenész.

Ahogy közeledett, Lénával mindketten tudtuk, hogy nehéz nap elé nézünk. Azt kérte, hogy ne menjen aznap iskolába, inkább töltsük együtt a napot, ami csak a Papáról szólt. Otthon gyertyát, a Szent István-bazilikában mécsest gyújtottunk az emlékére. Előre megbeszéltük, hogy ebédre Mecky kedvencét, brassói aprópecsenyét főzünk.

Amíg együtt elkészítettük, egyik történetet a másik után idéztük fel. Két év távlatából már tudunk róla beszélgetni és feleleveníteni akár a vicces pillanatokat is. Valójában Mecky mindennap a gondolatainkban van, de ilyenkor még közelebb éreztük őt magunkhoz" – árulta el Zsóka, aki egyelőre képtelen arra, hogy rendet tegyen Kóbor János tárgyai között.