Magazin

Már megbánta! Jason Momoa óriásit kamuzott, hogy beválogassák a Baywatchba

2023.12.18. I 15:30
A 44 éves színész ekkor még bármit megtett azért, hogy rivaldafénybe kerüljön.

Jason Momoa 1999 és 2001 között 44 epizódon keresztül játszotta Jason Ioane szerepét a kilencvenes évek ikonikus sorozatában, a Baywatchban. Végül 2003-ban öltötte magára utoljára karakterét a Hawaii esküvő című filmben. A színésznek a sorozat volt az első munkája, és mivel ekkoriban még teljesen ismeretlen fiatal volt, mindent megtett azért, hogy a kamerák elé kerüljön.

A 41 éves színész ekkoriban egy szörfösboltban dolgozott 60 dollárért. Amikor meghallotta a casting lehetőségét és azt, hogy a statisztaszerepért 100 dollárt lehet kapni, azonnal jelentkezett. Legnagyobb meglepetésére az ekkor 19 éves Momoa váratlanul megkapta az egyik nagyobb szerepet. A The Drew Berrymore show-ban így emlékezett vissza erre a különleges napra.

- Amikor bejöttünk, megkérdezték: Nos, van modell- vagy színészi tapasztalatod? - Erre én: "Ó, igen, igen. Voltam Louis Vuitton modell, meg voltam párszor a Guccinál is. Szóval alapvetően csak kitaláltam egy csomó dolgot... Akkoriban még nem igazán lehetett ezeknek utánanézni - mesélte a színész.

Annak ellenére, hogy karaktere, Jason az egyik legnépszerűbb volt a sorozatban, hamar vége lett sikerének. Momoa ezek után sok castingon találkozott azzal, hogy örökre beskatulyázták egy Baywatch karakternek.

Bár 19 évesen még a csillagokat is lehazudta egy ekkora lehetőségért, a most 44 éves színész ma már kevéssé büszke arra, hogy részese volt ennek a sorozatnak. Azt például egyáltalán nem szeretné, hogy gyerekei lássák a Baywatchot, sőt, otthon kifejezetten tiltja a B betűs szót. 

Szerencsére azóta több olyan filmszerepe is volt, amit nem kell letagadnia - ilyen volt többek között a Trónok harca, az Aquaman, a Dűne vagy a Batman Superman ellen produkciója.