Magazin

A nagy beismerés! Sváby András: „Nevezzük nevén a dolgot: kirúgtak a TV2-től”

2023.12.17. I 17:10
Elmondása szerint elgondolkozott azon, hogy soha többet nem dolgozik majd televíziónál, és inkább az üzleti életben fog érvényesülni. 
Sváby András volt a Mutasd Magad! legutóbbi vendége. Fiatalkorában másfél éven át dolgozott Kínában a Magyar Rádió tudósítójaként. A műsorvezető elmondta, úgy küldték ki az ázsiai országba, hogy nem is beszélt kínaiul – írta a Blikk.

„Tudok úgy csinálni, mintha tudnék kínaiul. Ha elmennék egy kínai étterembe, akkor nagyon sok kínai kaját tudok rendelni. Csomó mindent tudok, de egy interjút nem tudok csinálni. De amikor kimentem, akkor még ennyit se tudtam” – árulta el Sváby, aki bár élvezte a munkáját Kínában, mégis hazatért Magyarországra, ugyanis akkoriban kezdett pezsegni itthon a tévés élet, és ő is ott akart dolgozni.

„Feladtuk a tutit a bizonytalanért. Különben ez egy nagy döntés az ember életében, feladni a tutit a bizonytalanért” – mondta, hozzátéve: szerinte a kereskedelmi tévénél töltött ideje volt élete legérdekesebb periódusa.

Ezután mesélt arról is, miszerint nagyon nehezen dolgozta fel, hogy kirúgták a TV2-től. Elmondása szerint elgondolkozott azon, hogy soha többet nem dolgozik majd televíziónál, és inkább az üzleti életben fog érvényesülni.

„Nevezzük nevén a dolgot: kirúgtak... Én pedig meghoztam azt a döntést, hogy akkor nem is akarok ezzel az egésszel nagyon sokáig foglalkozni. Tán még azt is mondtam, hogy örökre. És tudom, hogy nem gondoltam komolyan, de azt gondoltam, most elkezdek az üzleti életben érvényesülni: csinálok olyan dolgokat, amikkel korábban nem foglalkoztam, internetes bizniszek, vendéglátás, stb. És több-kevesebb ez sikerült is, de azért mindig ott volt bennem a hiányérzet" – mesélte, hozzátéve: csak várta, hogy egyszer valaki úgy gondolja, őt szeretné látni a képernyőn. És végül évekkel később az ATV-nél tért vissza.