Magazin

A bosszú ára! Két évre börtönbe megy Bródy János fia

2023.12.15. I 16:35
A 38 éves Dániel feltörte korábbi munkahelyének, a neves amerikai pénzintézet, a The First Republic Bank rendszerét, ahonnan kirúgták. 
Bródy Dániel a neves amerikai pénzintézet, a The First Republic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó számítógépéhez olyan adathordozót társított, amelyen pornográf tartalom volt. A cég biztonsági osztálya ezt észlelve azonnal fegyelmi eljárást indított, aminek a következménye az lett, hogy megváltak dolgozójuktól.

A San Francisco Chronicle beszámolója szerint azonban Bródy János 38 éves fia a kirúgását követően nem adta le céges laptopját, hogy elégtételt vegyen a munkáltatói döntés után. Úgy állt bosszút, hogy a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank oldalán a volt kollégák számára, és másoknak kiadva magát munkameneteket nyitott a nevükben. 

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 ezer dollár, vagyis több, mint 70 millió forint - derül ki az amerikai ügyészség közleményéből. 

A 38 éves férfi ellen már év eleje óta tart a vizsgálat, az első tárgyaláson 2023 áprilisában bűnösnek is vallotta magát, az ítélet azonban csak most született meg. Ennek értelmében 2 éves börtönbüntetésre ítélték, és 529 ezer dollár, vagyis 182 millió forintnyi összeg megfizetésére kötelezték - számolt be az esetről a CBS News.