Magazin

Ez volt az év 10 legkeresettebb filmje

2023.12.14. I 17:40
A Google szerint ezek a mozik taroltak idén.

A Google felfedte, hogy mely filmek iránt érdeklődtek leginkább a felhasználók 2023-ban, és a listán számos izgalmas cím szerepel. Íme 2023 Top 10 keresett filmje.

10. Kokainmedve

Elizabeth Banks rendezte "Cocaine Bear" vegyes kritikákat kapott, de a fekete medve gyilkos ámokfutását bemutató film figyelmet keltett. A mozikba február 24-én került.

9. Five Nights at Freddy's

Az azonos nevű videojáték alapján készült horrorfilm, "Five Nights at Freddy's", október 27-én debütált, főszereplője Josh Hutcherson. A film széles körű érdeklődést váltott ki.

8. John Wick: 4. fejezet

Keanu Reeves visszatért a "John Wick" franchise negyedik részében, melyet Chad Stahelski rendezett. A film március 24-én került a mozikba, és hozzájárult a franchise további népszerűségéhez.

7. Creed III

Michael B. Jordan rendezői debütálása, a "Creed III", március 3-án került a mozikba, sikeresen csatlakozva a bokszolós franchise-hoz.

6. Super Mario Bros. film

Az év egyik legnagyobb animációs filmje, a "Super Mario Bros. Movie", Chris Pratt, Anya Taylor-Joy és Jack Black főszereplésével. A Nintendo-karakterek alapján készült alkotás áprilisban debütált és óriási sikert aratott.

5. A galaxis őrzői Vol. 3

A galaxis őrzői Vol. 3 volt az egyik a Marvel Cinematic Universe két filmje közül, amelyek 2023-ban, május 5-én kerültek a mozikba. James Gunn őrzők-trilógiájának lezárása nagy siker volt!

4. Minden, mindenhol, mindenkor

Az "Everything Everywhere All at Once" az egyetlen 2022-ben bemutatott film a listán, amely továbbra is kiemelkedő népszerűségnek örvend. Az Oscar-díjas film márciusban nyerte el a legjobb film díját, Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Jamie Lee Curtis szereplésével.

3. A szabadság hangja

A "Sound of Freedom" nagy port kavart, bár nem minden jó okból. Tim Ballard igaz történetén alapuló film a gyermek-szexkereskedelem áldozatainak megmentésére vállalkozik. A QAnon összeesküvés-elméletek és a film pontatlanságai miatt vita tárgyát képezték.

2. Oppenheimer

Christopher Nolan "Oppenheimer" című filmje az év egyik legmeghatározóbb alkotása volt. A Barbie-val együtt bemutatott alkotás látványos sikernek bizonyult, Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr. és Florence Pugh vezetésével.

1. Barbie

A Google keresések élén Greta Gerwig rendezte Barbie filmje állt, amelyet Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készítettek. A színes és változatos karakterek világszerte hatalmas érdeklődést váltottak ki, és a film 1,4 milliárd dolláros bevételt generált.