Zene

Sztárparádé! Már 40 fellépő neve ismert a 2024-es Sziget Fesztiválon

2023.12.13. I 09:05
Koncertet ad mások mellett Fred Again, Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson és a Big Thief.

Negyven fellépő nevét jelentették be a Sziget fesztivál szervezői 2024-re, az már most látszik, sztárokban jövőre sem lesz hiány. Az első körben nyilvánosságra hozott nevek közé tartozik Fred Gibson, azaz Fred Again. Az EDM-producer az egyik legfrissebb név az elektronikus zenei színtéren. Érkezik az egyik legkeresettebb dj, Martin Garrix, akinek fellépéseit világszerte óriási érdeklődés kíséri.

Az ötszörös Grammy-díjas Sam Smith 2014-ben robbant be első lemezével, amelyről a I'm Not the Only One volt a legnagyobb sláger. Tavaly Unholy című dalát dúdolta a világ, idén új lemezt készített. Stormzy, a londoni rapper és dalszerző a hip-hop, ezen belül a grime kulcsfigurája lett napjainkra.

A népszerű fiúcsapatban, a One Direction-ben lett ismert Louis Tomlinson, aki szólóban is rendkívül sikeres, a streaming koncertjére eladott jegyek száma világrekordnak számít. Four Tet is jön a Szigetre: ő Kieran Hebden a Fridge nevű poszt-rock zenekarból, aki manapság a modern elektronikus zenei fesztiválok és klubok kedvence. Produkcióiban a dzsessz, a folk és a modern zeneszerzés hatásai keverednek.

A brooklyni csapat, a Big Thief már koncertezett a Szigeten, jövőre Dragon New Warm Mountain I Believe in You című anyagával érkezik. Szintén lépett már fel a fesztiválon az ír posztpunk együttes, a Fontaines D.C., amely megkapta a legjobb nemzetközi csapatnak járó Brit Awards-ot is. 

Érkezik Aurora Aksnes, azaz Aurora: az énekes Runaway című dalát csak a Youtube-on eddig 600 millióan töltötték le. Becky Hill brit énekes-dalszerző az eddigi egyetlen brit The Voice versenyző, aki brit kislemezlista élére került. 2022-ben két Brit Awards jelölést kapott, a legjobb dance-előadásért járót két egymást követő évben, 2022-ben és 2023-ban meg is nyerte.