Magazin

A nagy bukás! Schobert Norbi cége több mint 200 milliós veszteséggel zárta a tavalyi évet

2023.12.12. I 11:15
A cégnél már kevesebben is dolgoznak, a bérek csökkentek, osztalékot sem fizettek.

Hiába volt bő 1,6 milliárd forintos bevétele a Free Group Kereskedelmi Zrt.-nek (lánykori nevén Norbi Update Lowcarb Zrt.-nek), mínusz 213 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2022-es évet – írja a 24.hu. A Schobert Norbert Free Group cégének beszámolóját fél évvel a leadási határidő után tettek közzé. 

A cég 2021-es 2,3 milliárd forintos árbevétele 1,6 milliárdra apadt, a tavalyelőtti 135 millió forintos veszteség pedig bő kétszázmilliósra nőtt. A beszámolóból a következők derültek még ki:

·         míg két éve átlagosan 20 fő dolgozott a cégnél, addig tavaly már csak 18;
·         a személyi jellegű ráfordítások (jellemzően bérek) ugyanakkor ennél nagyobb arányban, 231 millió forintról 166 millióra csökkentek;
·         a Free Group Kereskedelmi Zrt. felélte vagyonát (a saját tőkéje mínusz 161 millió forint), tőkét kell emelnie jogszabályi kötelezettség alapján;
·         valamint osztalékot az eredmények függvényében nem fizettek.

Schobert Norbi idén májusban jelentette be, hogy visszavonul, miután cégét 40 millió forintra bírságolta meg a Gazdasági Versenyhivatal, amiért megtévesztették a fogyasztókat. A céget átnevezték, még áll a lábán, de nem jók a kilátásai. Október közepén arról is írtunk, hogy a kiszabott bírságot a Norbi Update nem fizette be, így végrehajtási eljárás indult a cég ellen.