Magazin

Őket tartják most a világ leghíresebb modelljeinek

2023.12.11. I 17:40
Palvin Barbi is felkerült a toplistára több tízezer szavazat alapján.

A modellek körüli felhajtás az elmúlt évtizedekben lépett egy olyan komoly szintet, hogy nemcsak munkájuk, de magánéletük és mindennapjaik is megkapják azt a kiemelt figyelmet, amit korábban leginkább csak a filmsztárok élvezhettek – írta az instyle.hu. 

A kifutók csillagai már rég túlléptek a divatszakma elismerő szavain, népszerűségük mára már egy több összetevős dolog, amit már nem egy bemutató vagy egy kampány sikere táplál, hanem a közösségi média és az a saját maguk által épített branding, amiben bizony így vagy úgy helyet kap a magánéletük is.

Na de ki is ma a világ leghíresebb modellje? Mutatjuk, hogy a Ranker szavazói szerint kik alkotják most a top 10-es listát!

10. Irina Shayk
 
Született: 1986. január 6., Jemanzselinszk/Oroszország.
2004-ben nyerte meg a Miss Chelyabinsk szépségversenyt és innentől fogva mondanunk sem kell, hogy tárt karokkal várta őt a modellszakma.

9. Emily Ratajkowski
 
Született: 1991. június 7., Westminster, London/Egyesült Királyság
14 évesen kötötte meg első modellszerződését, és bár mindig is erősen kacérkodott a színészettel, végül mégis a divat világában szerzett igazi hírnevet magának.

 

8. Naomi Campbell
 
Született: 1970. május 22., London, Egyesült Királyság
1978-ban, 8 évesen szerepelt Bob Marley Is This Love című klipjében, majd 1986-ban fedezték fel őt vásárlás közben.

 

7. Palvin Barbi
 
Született: 1993. október 8., Budapest
2006-ban alig múlt 13 éves, amikor Budapest utcáin felfedezték, a többi pedig már történelem.

6. Candice Swanepoel
 
Született: 1988. október 20., Mooi River/Dél-Afrika
15 éves volt, amikor egy durbani bolhapiacon felfedezte őt az Ice Model Management ügynöke, Kevin Ellis, majd 16 évesen kezdett el modellkedni.

 

5. Kendall Jenner
 
Született: 1995. november 3., Los Angeles, Kalifornia/Egyesült Államok
13 évesen kezdett el modellkedni, és bár kezdetben sokan támadták azért, hogy csak híres családja miatt keresik meg őt jobbnál jobb munkákkal, ám az idő úgy tűnik, hogy őt igazolta, és ma már senki sem mondhatja azt, hogy a kifutó és közte ne működne a kémia.

4. Cara Delevingne
 
Született: 1992. augusztus 12., Hammersmith, London/Egyesült Királyság
A gimnázium befejezése után kötötte meg első modellszerződését és az elmúlt években a legnagyobb nevek foglalkoztatták. Bár egy ideje a filmszakmában próbál hírnevet szerezni magának, a rajongók szemében még mindig az egyik legkedveltebb modell.

 

3. Adriana Lima
 
Született: 1981. június 12., Salvador da Bahia, Bahia/Brazília
15 évesen indult a Ford Models brazíliai modellversenyén, amit megnyert és ezt követően nevezett be az 1996-os Ford Models Supermodel of the Worldre, ahol második helyen végzett. Egy évvel később New Yorkba költözött, hogy valóra váltsa álmait, és hát sikerült is neki.

2. Gigi Hadid
 
Született: 1995. április 23., Los Angeles, Kalifornia/Egyesült Államok
Édesanyja is egykoron modell volt, így nem meglepő, hogy Gigi karrierje kétévesen kezdett kezdődött és egy ideig gyerekmodellként dolgozott, majd az iskola miatt hátat fordított a divatnak, és 2011-ben tért csak vissza a modellkedéshez. Csillaga azóta is egyre fényesebben ragyog.

 

1. Bella Hadid
 
Született: 1996. október 9., Washington/Egyesült Államok
Gigi húga 2012-ben vállalta el első modellmunkáját, majd 2014 nyarán leszerződött az IMG Modelsszel, és az elmúlt 9 évből szinte alig tudunk olyan nívós kampányt vagy show-t mondani, amiben ne szerepelt volna. Magánélete éppen annyira lázban tartja a sajtót, mint szakmai útja, és hát ennek fényében kicsit sem meglepő, hogy őt tartják ma a világ leghíresebb modelljének.