Szórakoztató műsor

Sosem látott könyv! Szülei nem voltak hajlandók elolvasni Szabó Győző vallomását

2023.12.08. I 12:20
Se az édesapja, sem az édesanyja nem volt hajlandó elolvasni a színész könyvét, melyben drogfüggőségéről is őszintén vallott.

Szabó Győzőnek 2012-ben megjelent könyve, a Toxikóma is: mint mondta, szándékosan időzítette akkorra a megjelenést, hogy a lánya, Bori elég idős legyen ahhoz, hogy felelni tudjon az osztálytársai beszólásaira. Elárulta viszont, hogy nem a lányát volt a legnehezebb felkészítenie mindarra, amiről a könyvben írt: a szüleitől ugyanis 14 éves korában jött el, és nekik egyáltalán nem volt tudomásuk életének azon időszakáról, amikor kemény drogokat is kipróbált.

Szabó végül a megjelenés előtt elvitt a szüleinek egy példányt, hogyha szeretnék, olvassák el. Emlékei szerint az édesanyja ekkor feltette egy polcra a művét, amikor pedig a szülők halála után visszatért a házba, hogy a hagyatékot intézze, ugyanott találta a könyvet.

A szüleim azt választották, hogy nem olvassák el ezt a könyvet. Nem akarták megtudni szerintem, hogy mi is történt valójában. Ők azt szerették volna, hogy az a Győző… az a Győzőke, aki ’84-ben elment, otthagyta őket és élte a zajos életét, amiről oly keveset tudnak, de mégis egy jó gyerek, egy jó fiú, hogy az a Győző maradjon meg. Szerintem jobb így… – fogalmazott a színész.

Szabó Győző lesz a vendége az Összezárva Hajdú Péterrel című műsor ma esti adásában a Life TV-n. Az 51 éves színész azt meséli el, amikor huszonéves korában egyszer arra ment haza, hogy a szerelme egy másik férfival van az ágyban.

A színész a műsorban drogos múltjáról is őszintén beszélt, a fenti videóban egy olyan fényképet néznek együtt Hajdú Péterrel, amelynek készültekor Szabó Győző éppen kábítószer hatása alatt áll, pupillái ennek hatására apróra össze vannak szűkülve. Hajdú Péter azt mondja, ő soha nem kokainozott, a drogokat soha nem próbálta ki, a kábítószert az ördögtől való dolognak tartja.