Sport

Ki mond igazat! Vinné a bébiszittert edzőtáborozni Hosszú Katinka, vagy sem?

2023.12.08. I 11:15
Dubajban szeretne felkészülni az olimpiára az úszóklasszis, ám az egész családját vinné magával a szövetség pénzén, az úszónő pr-csapata tagadja az értesüléseket.

Hosszú Katinka a napokban bejelentette, hogy indulni akar a jövő évi párizsi olimpián, ezért edzésbe állt, ám ahhoz, hogy megfelelően fel tudjon készülni, januárban ő is Dubajban szeretne edzőtáborozni. A háromszoros olimpiai bajnok sportolónak azonban különleges elvárásai vannak, ezeket meg is osztotta a Magyar Úszó Szövetséggel – értesült a Blikk.

Többek között azt kérte, hogy a válogatottól külön, a családja jelenlétében utazhasson a Közel-Keletre, és ott a férjével, egyben edzőjével, a kislányával és egy bébiszitterrel egy ötcsillagos szállodában tölthessék az idejüket a felkészülés során. A lap úgy tudja, egyelőre nincs döntés a szövetségben arról, kifizetik-e Hosszú Katinka edzőtáborozását, vagy sem.

„Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem volt szó, hogy ezt a Magyar Úszó Szövetség fizetné ki” – válaszolta a Telex megkeresésére Hosszú Katinka pr-csapata.

„Nem igazán értjük, hogy egy háromszoros olimpiai bajnok, 26-szoros világbajnok, és 20-szoros világcsúcstartó edzőtáborozási lehetőségét miért kell magyarázni. A MÚSZ feladata a versenyzők és edzők kiszolgálása, erre több milliárd forint éves állami támogatást kapnak” – írta az Iron Swim Sportegyesület sajtóosztálya.

A sportegyesület arról is beszámolt, hogy Katinka ugyanott fog felkészülni és ugyanazon a szálláson fog lakni, mint mindenki más a válogatottból. „Az egyetlen változás a dátum volt, mert Katinka felkészülését tekintve ez jobban felel meg neki” – írták.